torsdag 26 maj 2011

Eterisk olja: Tea tree

Fairy Nails serie om eteriska oljor uppmärksammar idag den fantastiska tea tree-oljan. Vi vill främja naturlig nagelvård och vad är mer snällt mot både miljön och plånboken än att blanda egna nageloljor?


Kom ihåg att eteriska oljor är starkt koncentrerade och ska, om inget annat anges, inte användas outspädd på huden eller naglarna. Eteriska oljor hittar du bland annat i hälsokostbutiker.

Eterisk olja från tea tree (Melaleuca Alternifolia) framställs genom att destillera bladen från tea tree-trädet. Oljan har många läkande egenskaper; den är inflammationshämmande, svamp- och bakteriedödande, smärt- och klådstillande med mera. Inom nagelvård verkar tea tree-oljan mot såriga, inflammerade och svullna nagelband (som alla nagelbitare känner igen) och kan användas outspädd på nagelsvamp.

Köp mandelolja eller jojobaolja (finns på hälsokosten) och blanda 5 ml av basoljan med 3-4 droppar eterisk tea tree-olja. Smörj in naglarna och nagelbanden två gånger dagligen. Oljan kan också användas outspädd på förhårdnader och småsår på händer och fötter, en eller två droppar räcker.

onsdag 25 maj 2011


- Nagellack har en hållbarhet på mellan 2-3 år?
Nagellack har snabbast torktid och bäst täckning när de är nya. Allt eftersom tiden går dunstar lösningsmedlet från lacket och det blir segare och svårare att få i tunna lager vilket resulterar i länge torktid. Förvara dina favoritlack i kylskåpet så sägs de hålla längre. Du kan också droppa ner lite nagellacksförtunning i flaskan och skaka ordentligt så håller lacket ett tag till.

söndag 22 maj 2011

Rosor av metall

Äntligen har vi fått in små söta rosor att dekorera naglarna med. Vi säljer dem i förpackning med 12 färger och 10 st av varje färg. Du kan läsa mer och beställa dina egna här


Vi hittade lite inspiration...

 Från PingMag

Från Modes4u

torsdag 19 maj 2011

Eterisk olja: Rosmarin

Del 3 i Fairy Nails serie om eterisk oljor handlar idag om rosmarin. Vi vill främja naturlig nagelvård och vad är mer snällt mot både miljön och plånboken än att blanda egna nageloljor?


Kom ihåg att eteriska oljor är starkt koncentrerade och ska, om inget annat anges, inte användas outspädd på huden eller naglarna. Eteriska oljor hittar du bland annat i hälsokostbutiker.

Eterisk olja från rosmarin (Rosmarinus Officinalis) framställs genom att man ångdestillerar örten. Oljan främjar blodcirkulationen, är bakteriedödande och klådstillande. Inom nagelvård verkar rosmarinoljan återfuktande och stärkande och är bra för torra och sköra naglar.

Blanda din egna nagelolja genom att droppa ner 2-4 droppar eterisk rosmarinolja i 5 ml mandelolja eller jojobaolja (finns på hälsokosten). Smörj in naglarna och nagelbanden två gånger dagligen.

tisdag 17 maj 2011


- Vita fläckar på naglarna inte beror på kalciumbrist?
Om det växer ut små vita fläckar på dina naturliga naglar beror det på att nageln under tillväxten har blivit skadad. De vita fläckarna är nagelns lager som separerat och bildat en liten bubbla. 
Det är inte farligt utan växer så småningom ut.

fredag 13 maj 2011

Removerpenna

Med Fairy Nails supersmarta Removerpenna tar du lätt bort nagellack som hamnat utanför. Du fyller på den själv med valfri remover, eller varför inte en härlig nagelolja?


Fairy Nails tipsar också om att removerpennan är ett utmärkt verktyg när du ska måla fransk manikyr! Du jämnar lätt till kanten om den blivit ojämn. Om du använder primer när du bygger naglar så kan du fylla pennan med det. Det är helt enkelt ett oumbärligt litet hjälpmedel man inte kan få för många av!

torsdag 12 maj 2011

Eterisk olja: Myrra

Fairy Nails serie om eteriska oljor fortsätter! Vi vill främja naturlig nagelvård och vad är mer snällt mot både miljön och plånboken än att blanda egna nageloljor? Idag tipsar vi om myrra, som kanske är den vanligaste aktiva ingrediensen i nagelolja.


Kom ihåg att eteriska oljor är starkt koncentrerade och ska, om inget annat anges, inte användas outspädd på huden eller naglarna. Eteriska oljor hittar du bland annat i hälsokostbutiker.

Eterisk olja från myrra framställs genom att man destillerar myrraharts. Hartsen är stelnad växtsaft från myrraträdet (Commiphora Myrrha). Oljan är sammandragande, sårläkande, återfuktande och har kraftiga antiseptiska egenskaper. Inom nagelvård verkar myrraoljan mot torra och fnasiga nagelband. Den fungerar också bra till att behandla nagelsvamp.

För intensivbehandling under 1-2 veckor kan du använda oljan outspädd på finger- eller tånaglar. Den är mycket dryg och ganska trögflytande, så 2 droppar räcker till alla tio naglar. Som vardagsolja kan du blanda ner 4-5 droppar eterisk myrraolja i 5 ml mandelolja eller jojobaolja (finns på hälsokosten). Smörj in naglarna och nagelbanden två gånger dagligen.

onsdag 11 maj 2011


- Mäns naglar växer snabbare än kvinnors?
Detta tros bero på att män har snabbare ämnesomsättning än kvinnor och kan därmed tillgodose sig näringsämnena fortare. Däremot har män i allmänhet samma kvalitet på sina naglar som kvinnor.

tisdag 10 maj 2011

Nail Art - Lavender Bling

Denna design passar perfekt för dig som vill börja leka med olika pärlor och strasstenar. Självklart kan du grundmåla naglarna i vilken färg som helst, och även måla fransk manikyr innan du fäster stenarna.
Ska du dekorera lösnaglar så läs gärna detta inlägg först.

 Klicka på bilden för att få den större.

Vi har grundmålat naglarna med elf's Lilac. Efter det har vi fäst kristall strasstenar (1,8 mm),
vita pärlor (2 mm) och några silverfärgade glaspärlor.

söndag 8 maj 2011

Nail Art - Prickar med Dotting tool

Nedan visar Fairy Nails hur du lätt gör prickar med vårt Dotting Tool Set. Vi har använt den större sidan av det verktyg i setet som är minst.


Börja med att grundmåla nageln i valfri färg. Vi har använt OPI's Gargantuan Green Grape.







Häll ut en liten mängd nagellack och doppa ditt Dotting Tool direkt i nagellacket, för att sedan börja med 3-4 vertikala prickar enligt bild. Det vita nagellacket vi har använt är OPI's Alpine Snow.

Fortsätt sedan att göra prickar, så det bildas ett diagonalt mönster. Låt torka ordentligt.

Klart!

lördag 7 maj 2011

Nail Buffer Kit

Med vårt Nail Buffer Kit polerar du dina naglar blanka på bara några sekunder. Poleringen hjälper också till att öka blodcirkulationen i naglarna. Dessa buffers kan både användas för att polera naturliga naglar och konstnaglar.

- Börja med # 1, som försiktigt jämnar ut eventuella ojämnheter på dina naglar.

- Fortsätt med # 2, som gör nageln slät och jämn inför blankpoleringen. Om det är en kille som får manikyr kan det räcka med dessa två steg, om han inte vill ha superblanka naglar.

- # 3 polerar snabbt upp en spegelblank yta. Det är viktigt att de två stegen innan utförs noggrant för att naglarna ska bli riktigt blanka. Lycka till!

fredag 6 maj 2011

Sommarens nagellackstrender

Den absolut största trenden när det gäller sommarens nagellack är den s k "nude-färgen", som hänger kvar sen i våras. Alltså beige i olika nyanser som nästintill smälter in med din hudton. Pasteller är som alltid populära till våren och sommaren, och i år har vi helst lavendelfärgade naglar. Metallic tröttnar vi heller aldrig på, och just nu är det gråa nyanser med massor av skimmer som är Fairy Nails favorit!










Starka färger är snyggt till brännan och i sommar har vi gärna lysande gula, orange och cerisa nyanser. Fairy Nails tipsar om att grundmåla naglarna med ett vitt nagellack innan du målar över en starkare färg. Det får dem att sticka ut ännu mer!

 Vilken är din favorit?

torsdag 5 maj 2011

Eterisk olja: Citron

Idag börjar Fairy Nails en serie om eteriska oljor som är särskilt bra för dina naglar. Vi vill främja naturlig nagelvård och vad är mer snällt mot både miljön och plånboken än att blanda egna nageloljor?
Först ut är den härliga citronoljan.


Kom ihåg att eteriska oljor är starkt koncentrerade och ska, om inget annat anges, inte användas outspädd på huden eller naglarna. Eteriska oljor hittar du bland annat i hälsokostbutiker.

Eterisk olja från citron (Citrus Medica Var. Lmionum) framställs genom att skalen kallpressas. Oljan hämmar inflammationer, är bakteriedödande och ökar blodcirkulationen. Inom nagelvård verkar citronoljan mot sköra naglar och kan även ha en lätt blekande effekt. Köp mandelolja eller jojobaolja (finns på hälsokosten) och blanda 5 ml av basoljan med 4-5 droppar eterisk citronolja. Smörj in naglarna och nagelbanden två gånger dagligen.

onsdag 4 maj 2011

Nail Art - Hello Kitty

Ingen har väl missat Hello Kittys framfart? Den japanska katten finns som motiv på allt mellan himmel och jord, så varför inte på dina naglar också? Fairy Nails har skapat en design som du själv kan variera med andra färger på lack och glitterpaljetter.

 Klicka på bilden för att få den större.

Vi har grundmålat naglarna med OPI Malaysian Mist. Efter det har vi fäst rosa och silvriga Glitterpaljetter i olika mönster. Avslutningsvis har vi med hjälp av en storksax klippt ut ett motiv från Salvequick's Hello Kitty-plåster.

tisdag 3 maj 2011


- Det inte hjälper att vifta med händerna för att nagellacket ska torka snabbare?
Nagellack torkar när lösningsmedlet i lacket dunstar. Prova därför att påskynda avdunstningen genom att blåsa med hårfön på medelvärme eller lägga händerna på ett element. Det bästa är att måla flera tunna lager och låta torka emellan, istället för att måla ett eller två tjocka lager.

söndag 1 maj 2011

Dekorera dina lösnaglar!

Fairy Nails har ett stort sortiment av dekorationer för att dekorera både dina naturliga naglar eller lös- och konstnaglar. När du ska dekorera lösnaglar som limmas fast på nageln är det lättast att måla naglarna och  dekorera innan du fäster dem. Nedan visar vi några tips på hur du kan göra:

 Börja med att välja ut lösnaglar som passar dina egna.


Klipp dem så långa du vill ha dem med en Tipcutter.
Fila till dem så de passar perfekt!

Fäst sedan naglarna med häftmassa på ett övningsfinger eller övningshand.


Det fungerar också bra att fästa nageln på en manikyrsticka, penna eller liknande.


Sedan är det bara att grundmåla med valfritt nagellack och börja skapa!
Lycka till!
/*PIN IT BUTTON!*/