tisdag 30 augusti 2011

Så fyller du på en removerpenna

Det har kommit en fråga till oss om hur man fyller removerpennan. Så här visar vi hur man gör.
Steg ett är att öppna upp den lilla "ploppen" som sitter på pennans baksida. Ta sedan en pipett och fyll på med den vätska du vill ha i removerpennan. Det kan vara aceton, nagellacksremover eller nagelbandsolja t ex.
Sen är det bara att trycka tillbaka ploppen och låta pennan dra till sig av vätskan en stund med spetsen neråt. 
Förvara pennan liggandes.

torsdag 25 augusti 2011

Tävling!

Nästan alla gillar fransk manikyr och nu har du chansen att vinna ett helt paket med produkter på temat. Paketet innehåller: nagellack, stickers, guider, removerpenna och en massa konadprodukter till ett värde av 500kr! Visa din egen tolkning av Frankrike i en nageldesign som du själv har gjort och lägg upp ditt bidrag på din egen blogg. Sedan kommer du tillbaka hit och lämnar oss din permaneta länk till ditt inlägg. Det är allt, sen är du med i tävlingen. Du får tolka Frankrike precis hur du vill, det finns mycket att inspireras av! Maten, språket, färger, Paris, Franska Rivieran, Provance eller kanske en fransk bulldog? Bara din fantasi kan sätta gränsen.


 
Vinnaren utses av Frida och Elin på Fairy Nails. Beslutet går inte att överklaga. Du får tävla med hur många bidrag du vill, men varje bidrag måste ha en egen länk. Tävlingen pågår t o m 5:e september. Vinnaren meddelas här i bloggen. 








onsdag 24 augusti 2011

Skillnaden mellan akryl, gelé och glasfiber


Efter att ha surfat runt lite så inser vi att det råder delade meningar kring om det är akryl-, gelé- eller glasfibernaglar som är "bäst". Därför tänkte vi jämför de tre så får du själv välja vad du tror är bäst för dig. Vilket material du ska välja är mest en fråga om vad du tycker är lättast att jobba med. Alla systemen ska sitta lika bra på din nagel, så länge du är noga med förarbete och applicering. Välj själv!

AKRYL:

Fördelar
- förlängningarna blir flexibla, starka och tunna
- passar perfekt för skulptering och oregelbundna nagelplattor
- det starkaste systemet som passar alla som använder sina händer mycket
- återfyllning går snabbt
Nackdelar
- det tar tid att ta bort dem
- det tar lång tid att lära sig och är svårare att behärska
- det blir mycket fildamm
- akrylvätskan kan vara starkt doftande
- kan framkalla allergiska reaktioner

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     * 
GELÉ:

Fördelar
 - naglarna blir mycket flexibla
 - det är väldigt enkelt att applicera
 - det luktar nästan ingenting
 - gelé ger alltid en permanet högglans 

Nackdelar
 - gelé är inte lika starkt som akryl
 - det är svårare att ta bort och reparera än andra system
 - kan framkalla allergiska reaktioner om inte gelén härdas ordentligt

 *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *  
GLASFIBER/SILKE:

Fördelar
 - naglarna blir flexibla, tunna och får ett naturligt utseende
 - passar perfekt till för att snabbt reparera och/eller förstärka naglarna
 - det är lätt att ta bort utan att skada den naturliga nageln
- systemet är lätt att lära sig

Nackdelar
 - det är svårt att korrigera orgelbundna nagelplattor
 - produkterna åldras fortare än andra system
 - aktivatorn kan ge problem för de som har känslig hud

Det är bara att prova dig fram till det system som passar dig bäst!


tisdag 23 augusti 2011

Nail Art - Gold Glam


Klicka på bilderna för att få dem större

Dessa härligt guldiga och blingiga naglar har vi gjort genom att först grundmåla dem med H&M Gold. Silverglittret ute på kanten är Claudia Sparkling Silver. Efter det har vi sedan fäst kristallstrass i olika storlekar i olika mönster ute på tippen. Superenkelt och superglammigt!

måndag 22 augusti 2011

Cuticle nipper - nagelbandstång

En cuticle nipper är en nagelbandstång som används för att knipsa av hudflisor och död hud kring nagelbanden. Fairy Nails nagelbandstång är skön att hålla i handen och gjord i rostfritt stål så den kan med lätthet desinficeras. Tången är vass och knipsar lätt av död hud, men var noga med att inte dra loss hudflisor eftersom du då kan skada levande vävnad.
Här kan du läsa mer om hur du sköter om dina nagelband!

fredag 19 augusti 2011

Konadnyheter

Vi har fyllt på med lite nya bildbrickor och en nail corrector pen från Konad under veckan. Hoppas du hittar en ny favorit!



M3, M12, M25, M28, M60 & M79 är de nya brickorna, lite jul, lite halloween & lite gulligt & några bakgrunder. Jag tycker molnen på M79 är ursöta!

Ett nytt set har kommit in också. Set T innehåller stämpel & skrapa, M36, top coat, white & black pearl special lack. Allt du behöver för en bra start med Konad.

Och en removerpenna med utbytbara tippar, också den från Konad

Psst... vitt speciallack och brickhållaren finns åter i lager också

torsdag 18 augusti 2011

Frostiga hjärtan

Här kommer en bild på de naglar som jag - Elin - har den här veckan. Akrylnaglarna är gjorda med naturella tippar och rosa akryl.

Klicka på bilden för att få den större

Jag har målat ett lager med Claudia Glistening Snow och fäst små hjärtstickers från detta ark. Superenkelt :)

onsdag 17 augusti 2011

- Nageln består av dött material och kan därför inte reparera sig själv?
Därför är det viktigt att vårda nagelbanden och huden runt omkring för att en frisk nagel ska växa ut.
Har dina naglar skivat sig, som oftast beror på uttorkning, finns dessvärre inget att göra mer än att
lacka över med ett skyddande överlack eller helt enkelt klippa av nageln.

Se till att förebygga torra naglar genom att smörja in med nagelolja eller en fet nagelbandscreme. 
Har du särskilt svårbehandlade nagelband rekommenderar vi Sally Hansen Problem Cuticle Remover.

tisdag 16 augusti 2011

Nail Art - Summer Fruits

Det är fortfarande sommarmånad så därför presenterar vi här sommarens fruktigaste nail art! Ska du dekorera lösnaglar så läs gärna detta inlägg först!


 Klicka på bilderna för att få dem större.

Vi började med att grundmåla naglarna i fem starka färger. Den röda, gula, mintgröna och blåa kommer från H&M: Chicks Envy Me, Being On The A-list, Bella's Choice & U Must Have This. (H&M är för övrigt bra på att lansera opaka lacker i starka färger med bra pigment.) Det orangea lacket är China Glaze Breakin'. Efter det fäste vi Fimo-frukter med nagellim i ett ojämnt mönster längst ut på tippen, och avslutade med överlack och guldglitter.

Snart kommer du att kunna köpa Fimo-figurer i alla möjliga former hos Fairy Nails, så håll utkik!

måndag 15 augusti 2011

Hur nagellacket blir jämnt

För att få nagellacket jämnt behövs bara tre drag med penseln. Är du där och kladdar mer så kan det bli tjockt och ojämnt. Däremot kan vissa nagellack kräva två eller tre lager för att täcka ordentligt. Ha tålamod och måla tunna lager så kommer du få spegelblanka naglar!

För att lyckas med att täcka hela nageln med bara tre drag krävs det att det är tillräckligt med lack i penseln, så att lacket flödar ihop och bildar en blank yta. Här gäller det att testa sig fram hur mycket som behövs. Tänk också på att om du målar dina naturliga naglar, att lämna någon millimeter närmast nagelbandet, så kommer det inte chippa lika lätt.

Ett tips är att först polera naglarna blanka med en buffer innan du målar dem, då försvinner alla ojämnheter och lacket flödar fint ut över nageln.

1. Första draget i mitten.

2. Andra draget vid sidan om.

 3. Tredje draget för att täcka hela nageln.

(4. Avsluta med att måla lite lack längst ut på fria kanten.)

Detaljen att måla allra längst ut "förseglar" nageln och förhindrar också att nagellacket börjar flagna, eftersom det är just där som lacket nöts av fortast. Glöm inte att grunda med ett bra underlack och avsluta med ett överlack, det gör skillnad! Lacket jag har använt på bilderna är OPI Charged Up Cherry.

söndag 14 augusti 2011

Förvaringstips

Här berättar Frida hur hon organiserar sina nagellacksprover.

                                                
-Jag har köpt en pärm på Biltema som självklart är rosa... Den är egentligen tänkt för CD. Jag använder den övre fickan till förteckningen och den undre till själva provkartan. Från början hade pärmen ett fult tryck på framsidan som jag tog bort med en topps doppad i aceton.
                                             
    
-När jag köper ett nytt lack fyller jag på där det finns ledig plats. Jag gillar att det är lite stökigt & oordning bland alla färger. Ofta om jag vill ha t ex ett rött lack så ser jag då kanske en annan färg och blir inspirerad att använd den också. Sedan har jag pärmen ståendes intill min nagellackshylla.

                                                

lördag 13 augusti 2011

Få snygga nagelband

Nagelbandet är den genomskinliga hinnan som växer upp på nageln. Torra nagelband har vi alla haft, och risken finns då att det bildas små sprickor eller sår som kan bli inflammerade. För att hålla dina nagelband i fint skick måste man smörja in dem varje dag med en nagelolja eller en fet creme.

På vissa är nagelbandet mer synlig än på andra:

 

Passa på att försiktigt trycka ner nagelbanden med en tops eller med handdukskanten efter att du har duschat, då det varma vattnet luckrat upp och mjukgjort nagelbanden. Du kan också använda en pusher. De har oftast två ändar, en skedformad för att trycka ner nagelbandet och en kniv som skrapar bort resterade död hud. Har man mycket nagelband och trycker ner dem kan det bli en del överskottshud:

 

Överskottshuden kan du försiktigt knipsa av med en nagelbandstång. Det är viktigt att man bara knipsar av död vävnad och absolut inte drar loss hudflikar med tången. Nagelbandet kommer efter någon dag att dra ihop sig och se betydligt snyggare ut! Nagellacket sitter också längre om det inte är ett tunt lager hud i vägen. Så här blev slutresultatet:

Fint va? :)

fredag 12 augusti 2011

Smart provkarta med etikett

Håll koll på hela din nagellackssamling med smarta provkartor. Det känns lite som att ha en egen butik hemma nästa gång du ska välja nagellack. Med den här fina omflyttningsbara kartan kan du enkelt variera hur du vill ha dina prover, och snabbt flytta om dem när du vill. Varje karta rymmer 24 prover, och har ett smart litet hål du kan hänga upp den i.




Varje provnagel är lätt att ta loss och sätta dit. Men de sitter ändå bra på plats i hållaren. Framför varje nagel finns det plats att skriva ett nummer om du vill göra en förteckning över alla dina lack. Så allt eftersom du utökar din samling med lack kan du klicka i och ur nagellacksproverna och flytta om dem så de håller sig i färgordning.



Till den här nya omflyttningsbara provkartan har vi tagit fram en etikett som du kan skriva ut och klistra fast på hållaren. Då kan du enkelt fylla i vilket lack det är som du har på provnageln. Du hittar etiketten här. Varje sida innehåller 3 etiketter.

Vill du läsa mer om hur du enkelt skriver ut en etikett klicka på "skriva ut PDF" uppe i menyn.

Hur organiserar du dina nagellacks swatcher? Framöver kommer vi visa en smart pärm du kan använda.

torsdag 11 augusti 2011

Lady Gaga-naglar

Vi älskar Lady Gaga eftersom hon promotar galet snygga naglar i sina musikvideos!
Ingen missade väl hennes naglar i videon Poker Face?


Vi kopierade designen rakt av och såhär blev resultatet:

Klicka på bilden för att få den större.

Vi började med att fila till naglarna till mandelform för att sedan grundlacka dem med OPI Black Onyx. Sedan fäste vi 1,8 mm kristallstrass och 3 mm kristallstrass på alla naglar utom ringfingret. Där målade vi ett hjärta i rött nagellack och strödde rosa glitter i det fuktiga lacket, och lade 1,8 mm kristallstrass runt om. Vad tycks?

Depend nr 249

Här har vi då Depend nr 249. Jag brukar annars ha svårt med just gröna nyanser på nagellack eftersom de kan plocka upp det gula i huden så man ser sjuk ut, haha! Men detta är ju bara ren perfektion. Längst ut på toppen har jag målat en tunn linje med Depend nr 247.

Klicka på bilden för att få den större.

Tyvärr är det väldigt svårt att få till färgen när man fotar naglar, det är mycket mer GRÖNT
Flaskan här nedan visar dock bättre hur färgen ser ut i verkligheten, men det är ändå ännu grönare!

 

onsdag 10 augusti 2011

Naturell akryl

Igår gjorde jag de här naglarna på mig själv, med naturella tippar och rosa akryl. Det lär inte dröja länge innan jag målar dem :)
Klicka på bilden för att få den större.

Gillar att ha naturliga akrylnaglar som grund, så jag både kan ha dem lackade i någon cool design eller ha naturella om jag känner för det någon dag. Något som också är bra med att ha konstnaglar är att man kan byta lack varje dag om man vill, utan att all remover torkar ut de naturliga naglarna. Är riktigt sugen på att testa Depends nr 249, tycker det är dösnyggt!

Limnålar

Vem har inte varit med om att nagellimmet har torkat igen i mynningen? Det har i alla fall vi, och tröttnade på att behöva slänga halvfulla limflaskor och göra oss illa på synålar. Vi bestämde oss för att köpa in så kallade limnålar för att lösa problemet. Limnålarna är perfekt utformade med vass spets och själva nålen sitter fast i en smart hållare som gör att man kan ta i ordentligt (limmet sitter ju bekant som berg) utan att göra sig illa!

 

PS: Om du råkar limma ihop två fingrar, ta aceton på en tops och badda så löses limmet snart upp!

tisdag 9 augusti 2011

Spets & pärlor

Här är en något oskarp bild på mina naglar som jag gjorde för ett tag sedan. Naglarna är gjorda i ljust persikofärgad akryl med spets- och pärldekor. Spetsen är utklippt från detta ark, och här hittar du pärlorna.

 
Klicka på bilden för att få den större.
- Konstnaglar håller längre om du använder nagelolja varje dag?
Oljan håller inte bara dina nagelband i fint skick, den hjälper till att hålla dina konstnaglar flexibla och gör dem mer hållbara och motståndskraftiga för slag. Oljar du in dina naglar varje dag kommer den även att minska risken att de går sönder eller spricker.

Hos FairyNails kan du köpa Depends populära myrraolja.

söndag 7 augusti 2011

Nail Art - Royal Jewels

Här kommer en riktigt uppseendeväckande design med strass, pärlor och glitter! Ska du dekorera lösnaglar så läs gärna detta inlägg först.

Klicka på bilden för att få den större.

Naglarna är grundmålade med OPI's Malaysian Mist, och med ett glitterlack längst ut på tippen. Sedan har vi fäst en 3 mm kristallstrass i mitten av varje nagel, och dekorerat runt den med guldfärgade glaspärlor. Efter det har vi lagt vita pärlor och vita minipärlor i ett mönster runt om, och avslutat med en strassten.
/*PIN IT BUTTON!*/