fredag 30 september 2011

OPI Pair'em Scare'em

Häromdagen klickade jag hem OPIs specialutgåva för Halloween 2011. Jag har inte sett det någonstans i Sverige ännu, och är inte ens säker på att den kommer att lanseras heller. Hur som så är det två lack i förpackningen: Zom-Body To Love, som är ett lätt gröntonat självlysande lack, och Black Shatter, som är ett svart krackeleringlack (och som också har synts till i flera tidigare kollektioner)


Hur får man då ett självlysande lack? Jo man tillsätter något som heter zinksulfid. Zinksulfid är ett så kallat fosforescerande ämne, som lyser en kort stund i mörker efter att man "laddat" upp det i ljus. Zom-Body To Love är lätt gröntonat och svårt att få helt täckande. För att den självlysande effekten ska synas ordentligt i mörker behöver man minst 2 lager. Självklart kan man använda lacket över ett valfritt färgat lack för att få naglarna självlysande, men räkna då med att den gröna färgen ger en annan ton åt underlacket. Det svarta Black Shatter beter sig som ett vanligt krackeleringslack - det gäller att måla på det snabbt eftersom det genast börjar att krackelera så fort det landat på nageln.


Här har jag målat ett lager OPI Gargantuan Green Grape, två lager med Zom-Body To Love och ett lager med Black Shatter. Vill man ha en matt effekt, som kanske är mer passande för Halloween, kan man måla ett lager matt överlack, men här har jag använt Seche Vite.

torsdag 29 september 2011

Tipcutter-tips!

Här är ett kort inlägg om hur du kan använda din Tipcutter för att klippa av dina tippar med antingen ett rakt eller rundat snitt. 


Håller du Tipcuttern på det här sättet klipper du av tippen rakt av, och de får en fyrkantig form. Man måste dock alltid fila till kanterna lite så det inte är vasst.




Håller du Tipcuttern på det här sättet så klipper du av tippen i en rundad form. Genom att göra på detta sätt sparar du tid genom att inte behöva fila lika mycket. Vill du ha dramatiskt rundade naglar kan du vinkla den ännu mer.

onsdag 28 september 2011

Halloween!

Nu är det snart bara 1 månad kvar till Halloween, och vi har börjat fylla på i shopen så du kan skapa häftiga och läskiga nageldesigner! Vi kommer visa en massa Halloween-nail art här på bloggen så du får inspiration, för är det någon gång på året man ska ta ut svängarna så är det nu :)
Är det något speciell design ni vill se, så lämna gärna förslag!

Nail Art - Dotted Lace

Här är en superenkel, men ändå effektfull, design med självhäftande spetsstickers och söta prickar.


Klicka på bilderna för att få dem större.

Såhär har vi gjort dem: Naglarna grundmålades med en ljusbeige färg. Efter det klippte vi till spetsstickers och fäste diagonalt över naglarna, gjorde prickar med ett Dotting tool och svart nagellack, samt fäste några blom-stickers. Enkelt och snabbt!

tisdag 27 september 2011

OPI Crown Me Already


Alltså... Det här måste vara det mest fulländade glitterlack som gjorts! Det är total perfektion enligt mig. Och helt galet glittrigt! Det täcker bra, på bilden har jag två lager. Lacket heter Crown Me Already och är från OPI Miss Universe-kollektionen. Jag älskar glittret, jag älskar formulan och jag älskar färgen
Haffa ett innan de är slutsålda!
- Brist på D-vitamin kan ge sköra naglar?
Kanske märker du att dina naglar har mått bättre under sommarmånaderna? Det beror på att solens strålar bildar D-vitamin i huden, och D-vitamin hjälper kroppen att ta upp kalcium. Även värmen hjälper naglarna att växa snabbare. Vintertid kan du behöva komplettera din kost med D-vitamintabletter om du märker att naglarna blir sköra då.

måndag 26 september 2011

Hur du fäster tippar


Fairy Nails har ett stort sortiment av tippar; vita, naturella och genomskinliga. Under hösten kommer vi, efter önskemål från våra kunder, att ta in ännu fler olika typer. Alla våra tippar är tillverkade i högkvalitativ ABS-plast.

Idag kommer vi att visa steg för steg hur du fäster en tipp. På bilderna har vi använt X-treme Curve White Tips och Depend Nagellim med pensel.

Börja med att desinficera naglar och händer med en bakteriedödande gel, exempelvis Apotekets. Peta sedan ner och avlägsna nagelband med en pusher. Buffa sedan ytan på din naturliga nagel försiktigt med en 240 grit nagelfil och borsta bort fildamm. Gnugga naglarna med aceton för att tillfälligt avfukta dem. Nu är dina naglar redo att få tippar!


Börja med att mäta ut en tipp som passar din nagel. Tippen får inte vara för smal så att din naturliga nagel syns på sidorna. Välj då hellre en som är snäppet för stor, och fila till sidokanterna så att den passar perfekt.







Fila till din naturliga nagels fria kant så att den passar tippens stoppkant. Använder du tippar utan stoppkant kan du hoppa över detta steg.








Pensla en liten mängd lim på tippens kontaktyta. Du behöver inte använda särskilt mycket lim, och hur mycket du behöver är det bara att prova sig fram till.







Håll tippen i en 45º vinkel och tryck sedan ner den på nageln. Pressa fast tippen med ett fast tryck och håll kvar i ca 10 sekunder. Torka bort överflödigt lim med en tops. Klipp av tippen ungefär så lång du vill ha den med hjälp av en Tipcutter

Ser du att det uppstått luftbubblor är det viktigt att du tar bort tippen och börjar om, så att det inte uppstår infektioner.
  

Fila sedan sidorna och den fria kanten av tippen. Buffa sedan försiktigt hela ytan på tippen med en 240 grit nagelfil, så det inte är någon kant mellan tippen och den naturliga nageln. Borsta bort fildammet med en nagelborste. 








Nu är tippen fastsatt och du kan lägga på valfritt material! 






söndag 25 september 2011

Nail Art - Fairy Pink

Här visar vi hur du kan göra den här rosaskimrande och glittriga designen:


Naglarna är målade med OPI Got A Date To Knight! och det behövdes 3 lager för att täcka ordentligt. Medan lacket var fuktigt fästes några hjärtan och paljetter från Smyckeskit "Love". Avslutningsvis ett lager med glittrigt överlack.

Om du tröttnar på designen efter några dagar så piffa upp den med lite Konad! Nedan stämplade jag över enhörningen från bildbricka M28 med vitt speciallack.


fredag 23 september 2011

Schackmanikyr

Vi har sett många lackningar i form av schackmönster, bland annat hos Creative:


Det är en rolig och enkel design att göra själv! Designen som bilden visar går snabbt att göra och du behöver inte vara särskilt stadig på handen. Välj ut två färger du tycker om, och börja med att grundmåla naglarna och låt dem torka ordentligt. Klipp två vanliga tejpbitar och sätt fast på naglarna så att de två hörnen på tejpbitarna möts i mitten. Sedan är det bara att måla över allt med med den andra färgen och sedan direkt dra bort tejpen, tadaa!






Fimonyheter!

Nu har vi utökat vårt Fimosortiment med ännu fler figurer! Vad sägs om exempelvis fransk nougat med jordgubbar, cupcakes, rosetter eller söta blommor?





Vi fyller hela tiden på med nya fimos, så håll utkik :)

torsdag 22 september 2011

Nagelbitning

Vi fick en fråga från Isabel om hur man lyckas med att sluta bita på naglarna. Nedan har vi samlat ihop lite information och tips som vi hoppas kommer att hjälpa! Till att börja med är nagelbitning kanske vanligare än man tror, ca en av tre svenskar är mer eller mindre nagelbitare. Det är olika anledningar till att man biter på naglarna, men det är ofta en vana som är svår att bli av med, särskilt om det pågått under många år.

En nerbiten nagel, som kanske också har såriga och inflammerade nagelband är mer mottaglig för bakterier och samlar på sig mer smuts. Tänk på alla handtag och busstänger du håller i varje dag, och att sedan bita på och ha dessa naglar i munnen... Inte trevligt. Allvarlig nagelbitning kan ge permanenta skador på naglarna och även deformera fingertopparna. För att lyckas med att sluta bita på naglarna krävs framför allt mental motivation - Du måste alltså bestämma dig för att sluta bita nu och för alltid. Det kan vara hur många människor som helst runt omkring dig som ber dig sluta, men det är DU som måste fixa det.

Jag läste någonstans att det tar i snitt 21 dagar för en människa att vänja sig vid en ny vana. I detta fall handlar det om den nya vanan att inte bita på naglarna. Gör en nedräkning om det hjälper dig, och belöna dig själv på vägen så att det känns värt att fortsätta. Som ni säkert vet så finns det olika medel och annat man kan pensla på naglarna så de smakar illa och inte blir lika smaskens att bita på. Dessvärre funkar det inte med att bara pensla på ett medel, utan att ha motivationen. Det finns inget quick fix. De första dagarna efter att du bestämt dig så kommer du att tänka på dina naglar hela tiden, men håll ut! Att flera gånger om dagen, så ofta du vill, smörja in naglarna med en nagelolja, kan dämpa begäret att ha fingrarna i munnen.

Har du provat "allt" men inte lyckas sluta, så prova att bygga konstnaglar. Vill eller kan du inte göra dem själv, så besök en duktig nagelsalong. Tro mig, de har sett de mesta och det finns inga hopplösa fall. Du kommer inte åt att bita på dina naglar eftersom det är material över dem, och de kan därmed växa ostört där under. En nagelbitares naglar växer faktiskt ofta snabbare än andras, så du kommer att behöva göra återbesök oftare till en början. Det kan också hjälpa att du tar på dig tunna bomullsvantar (från Apoteket) så fort du kommer hem från jobbet/skolan och även att sova med dem, som en påminnelse om att inte bita.

Ingen ska behöva skämmas över sina naglar, tänk så många fina lack, glitter och dekorationer du kommer kunna ha när de har fått växa ut en bit. Inspirera dig med fina nail art-bilder, läs bloggar och tidningar, för snart kan du också få ha så där fina naglar!

Lyckas du inte sluta första gången du försöker, så ge inte upp! Du kommer att klara det, det gäller bara att du bestämmer dig.

Lackfavoriter Höst 2011

I höst/vinter finns verkligen nyanser för alla smaker! Vi ser en del metallic- och duochromelack, men även många härliga cremelack med lätt grå undertoner. Fairy Nails har valt ut 6 färgteman och våra favoritlack i varje kategori!


Jordiga, murriga gröna nyanser, gärna med en duochromeeffekt.

 Peridot/Chanel
 Zombie Zest/China Glaze



Djupt mörkblåa nyanser, med eller utan skimmer.

Elegant Indigo/Nubar

 Road House Blues/OPI




Gråaktiga lavendelnyanser, ljusa som mörkare.

 258/Depend
Purple Pinstripe/FingerPaints



Djupt vinröda cremelack med lätt gråa undertoner.

 Carry On/Essie
Beguiling Carmine/Nubar






Mörkt chokladbruna cremelack.

 Get In The Expresso Lane/OPI
 256/Depend



Ljusare gråa creme- eller metalliclack.

 Nite Owl/Orly
 Concrete Catwalk/China Glaze

onsdag 21 september 2011

Color Chart i lager igen!

Nu finns våra populära Color Charts i lager igen! Brickan innehåller 24 avtagbara provnaglar som du enkelt flyttar runt hur du vill.


Vi har tagit fram en etikett som du kan skriva ut och klistra fast på hållaren. Då kan du enkelt skriva i vilket lack som du har på provnageln. Du hittar etiketten här. Varje sida innehåller 3 etiketter. Läs mer i detta inlägg.

Vill du läsa mer om hur du enkelt skriver ut en etikett klicka på "skriva ut PDF" uppe i menyn.

tisdag 20 september 2011

Hur du använder silkesväv


FairyNails färdigklippta silkesväv är den perfekta produkten för dig som lyckats spara ut långa naglar och vill förstärka dem. Silkesväven passar också bra för att rädda en nagel som kanske har fått en spricka eller är på väg att gå av, och fungerar även utmärkt med tippar.

Vår väv är en blandning av silke och linne som ger en otroligt stark och flexibel nagel.

Väven har 24 färdigklippta självhäftande bitar som sparar tid och gör hela proceduren enklare. Tänk på att hantera väven med en pincett och inte med fingrarna, eftersom hudens naturliga oljor kan göra att väven inte fäster på nageln. Nedan visar vi steg-för-steg hur du använder silkesväven.

Du behöver: Färdigklippt silkesväv, pensellim, pincett, storksax, pusher, nagelfil, polerare, valfritt nagellack



Börja med att rengöra naglarna noga och peta ner nagelbanden med en pusher. Pensla gärna ett lager aceton på naglarna för att tillfälligt torka ut dem och bli av med eventuella oljor eller tvålrester. Dessutom så fäster väven bättre.







Välj ut en bit färdigklippt silkesväv ser ut att passa din nagel. Lägg den försiktigt på nageln med skyddspappret nedåt och klipp sedan till den med en storksax eller nagelsax. Väven ska inte ligga allra längst ner mot nagelbandet, så lämna en marginal på ca 1 mm runt om, förutom längst ut på tippen.






Pensla ett tunt lager med nagellim på en nagel i taget. Ha inte för mycket lim eftersom det då kan rinna ner i nagelbandet och göra det hela enormt kladdigt. Vill du använda tippar, så fäst dem innan detta steg.







Ta försiktigt bort skyddspappret från väven och placera på den limmade nageln. Tryck fast väven med hjälp av pincetten eller en manikyrsticka.








Klipp bort överflödig väv. Detta görs lättast från undersidan av nageln, som bilden visar. Då riskerar du inte att råka klippa i din egen nagel.








Pensla ett lager lim över väven och "stämpla" ner limmet så nageln blir så slät som möjligt. Låt limmet torka ordentligt på alla naglar. Har du en så kallad aktivator kan du spraya ett tunt lager över naglarna så torkar limmet snabbare.







Fila till kanterna på nageln, och polera sedan upp glans med en 4-stegs-buffer.









Måla sedan nageln med valfritt nagellack! Färgen vi har använt här är OPI The Thrill Of Brazil.




söndag 18 september 2011

Nail Art - Newspaper Nails

Idag visar vi steg-för-steg hur du gör de ombloggade och populära Newspaper Nails, eller Tidningsnaglar som vi säger på svenska :)

Du behöver: Urklipp från en dagstidning/serietidning, alkoholhaltig vätska (vodka, parfym, ansiktsvatten eller liknande), valfritt nagellack, pincett, doppskål i glas, överlack



Börja med att riva urklippen i mindre bitar så blir de lättare att handskas med.









Måla naglarna i valfri färg, glöm inte underlack innan! För att texten eller bilden ska synas bäst så välj en ljus färg. Här har vi använt OPI Alpine Snow. Låt lacket torka ordentligt.








Häll upp den alkoholhaltiga vätskan i doppskålen. Blötlägg urklippet helt i vätskan, och peta ner den ordentligt med pincetten. Låt den ligga i vätskan i ca 10 sekunder.








Lägg det blöta urklippet på nageln och tryck försiktigt fast det med hjälp av pincetten eller fingrarna. Låt det ligga på nageln i 10-15 sekunder innan du drar bort det försiktigt.








Färdigt! Låt trycksvärtan torka i någon minut innan du lägger på ett lager med överlack för att skydda din design. Utan överlack kommer bokstäverna att gnuggas av. Prova själv med olika motiv, text, bilder eller enstaka bokstäver. Lycka till!
/*PIN IT BUTTON!*/