fredag 23 december 2011

God Jul!



Vi önskar alla våra läsare en riktigt God Jul! Och ett stort tack till alla våra kunder under året!

tisdag 20 december 2011

Filteknik

När man ska polera naglarna eller har konstnaglar som ska jämnas till är det lätt att bli trött i armen, särskilt om man sitter ett tag. Här visar vi ett bra sätt att hålla filen på, för att inte få kramp och samtidigt få ett bra tryck och kontroll:


Tummen är "vägvisare" och applicerar tryck, medan pek- och långfinger ger stöd. Det är handleden som ska jobba, inte hela armen. Tänk på att du inte behöver trycka särskilt hårt för att polera naglarna, låt filen göra jobbet!

Här finns poleringsfilen som visas på bilden.

söndag 18 december 2011

Adventskalender


Under julen har vi på Fairy Nails haft en liten adventskalender här på bloggen, med ett nytt erbjudande varje söndag fram till julafton. Och idag var det dags för sista "luckan" i kalendern då det har blivit fjärde advent. Passa på att handla dina julklappar hos oss!

Vi vet hur det är - man planerar att i god tid köpa alla julklappar, men ändå sitter man där veckan innan och har knappt börjat. Därför bjuder vi nu alla våra bloggläsare på en Sista minuten-rabatt på hela 20%! Du behöver bara ange koden 4ADVENT i kassan för att få rabatten. Koden är giltig från kl 12:00 idag söndag, till kl 12:00 i morgon måndag.

Klicka här för att komma till shopen!
God Jul!

lördag 17 december 2011

3D-Karameller

Här kommer en beskrivning av hur jag gjorde karamellerna på bilden ovan. De är gjorda med vit och genomskinlig akryl, och snurren målas av vanligt nagellack. Såhär gör du dem:

Börja med att grundmåla nageln i valfri nagellacksfärg. Jag var lite otålig här och lacket hann inte riktigt torka ordentligt, så därför är det lite skrovligt. Tag sedan upp en boll vit akryl och placera var du vill ha den. Jobba med en ganska torr konsistens för annars kommer den flyta ut. Platta till den lätt, men inte för mycket då den ska vara ett par mm tjock.

Lägg sedan två något mindre genomskinliga akrylbollar intill den vita, och platta ut och forma dem. Låt de få en matt yta, och gör sedan skåror med en pusher eller annat verktyg, för att mer få det att se ut som tvinnat papper.

Måla snurren på karamellen med vanligt nagellack och en tandpetare/nail art pensel/dotting tool. Om du vill kan du istället fästa paljetter, glitter eller något annat. Avsluta med ett lager topcoat eller top gelé.


fredag 16 december 2011

Nail Art - Snowflakes



Börja med att stämpla hela nageln med vitt nagellack och en finporig svamp. Stämpla sedan blått nagellack på tippen och neråt nagelbandet.





 

Måla snöflingor med vitt nagellack och en nail art pensel, eller stämpla med Konad bildbricka M59. Låt naglarna torka ordentligt och måla sedan ett lager topcoat.



  



Fäst slutligen några kristallstenar i det fuktiga lacket eller med nagellim.När du målar på topcoat jämnas ytan till och du får en blank och fin nagel!







Vi fick för övrigt in en fråga om hur man gör de smaskiga akrylkaramellerna som prydde naglarna i detta inlägg. Beskrivning kommer i morgon! 

torsdag 15 december 2011

Nagelfilar


Det finns som bekant en hel uppsjö av nagelfilar på marknaden. Men när ska man använda vilken fil?

Till att börja med: När man pratar om nagelfilars grovlek pratar man om så kallad "grit" (engelskt ord som betyder sandkorn). Filen grit säger på ett ungefär hur många sandkorn filen har per kvadrat-tum. Detta betyder - ju lägre grit desto grövre fil; exempelvis är en nagelfil på 100 grit grövre och har större korn än en fil på 180 grit. 

De vanligaste grovlekarna på filar är:

80 grit - Mycket grov fil som inte används så mycket idag. Är du nybörjare och får väldigt tjocka naglar kan denna fil användas för att få bort materialet snabbt, men byt efterhand till en mer finkornig.

100 grit - En grov fil som kan användas för att ta bort tjocka lager av gammalt konstmaterial. Jag brukar också "pensla" mina akrylpenslar på en 100 grit för att bli av med lösa hårstrån.

180 grit - En bra fil för att korta ner och forma konstnaglar, eller för att fila ner konstmaterial innan borttagning. För att fila stortånageln kan en 180 grit behövas, använd annars 240 grit på naturliga naglar.

240 grit - Det här är den lägsta griten som ska användas på naturliga naglar. De flesta så kallade putsblock eller bufferblock har 240 grit. Jämnar även till ytan på konstnaglar.

1000 grit - Hittas oftast på en 3-stegs-buffer som den "grövsta" sidan. Jämnar ut räfflor och kan även användas för att försiktigt fila bort missfärgningar som inte vill försvinna från naturliga naglar.

Här hittar du alla våra filar, buffers och polerare!

onsdag 14 december 2011

Rött glitter och snöflingor

Här kommer bilder på Elins julnaglar! De är gjorda med genomskinlig och rödglittrig akryl på mall. Glitterakrylen är blandad av genomskinligt akrylpulver och rött glitter i olika storlekar.

Snöflingorna är stämplade med vitt speciallack och Konad bildbricka M59.

Slutligen har jag duttat med lite silverglittrigt nagellack innan top gelén.

tisdag 13 december 2011

Leveransvillkor kring jul



För att du ska vara säker på att få hem din beställning innan julafton så måste du lägga din beställning senast den 21 december kl. 15.00. Detta gäller alla beställningar som väger mindre än 2 kg. Väger din beställning mer än 2 kg måste du lägga din beställning senast 15 december kl. 15.00.

Vi erbjuder dessutom en förlängd returrätt fram till 15 januari. Det betyder att du i lugn och ro kan returnera eventuella felköp.

Välkommen in i shopen, och glöm inte att kika på vår smarta julklappsguide!

Har du några frågor kring leverans, eller om något annat, är du alltid välkommen att kontakta oss!

måndag 12 december 2011

Fransk manikyr penselmetoden

Fransk manikyr kan man göra på många olika sätt. Här visar vi det vi kallar för "penselmetoden". Den passar bra om man inte känner sig så stadig på hand, men tycker att mallar tar för lång tid att använda. Då börjar vi!


Du behöver
Vitt nagellack, Depend 031
Top Coat, Depend Quick & shine
Glasskål
Dropper
Nagellacksremover eller aceton
Pensel

Börja med att förbereda naglarna som vanligt när du ska måla dem. Peta ner nagelbanden och torka av naglarna med remover för att få bort fett.

Då börjar vi måla vitt nagellack ute på alla tippar. Det behöver inte vara jämt och snyggt i kanten ner mot den omålade nageln. Tänk på att få ett jämt lager så att det vita lacket täcker helt. Det behövdes två varv för det här.


Så här såg det ut när jag målat klart! Visst är det ytterst snyggt... Kom ihåg att det inte behöver vara perfekt alls.

Fyll upp din lilla glasskål med remover eller aceton. Det är enkelt att göra med en dropper. Då slipper du en massa spill.

Doppa sedan en pensel i vätskan och "måla" bort det kladdiga för att få till en jämn snygg kant. Jag använder en pensel som egentligen är gjord för gelé här. Den är lagom stor, och håller ganska mycket vätska kvar i stråna på penseln så det inte rinner iväg för mycket och förstör ditt nagellack. Prova gärna olika penslar du har för att se vilken som känns lättast att jobba med. Jag rekommenderar att välja en platt pensel.

Nu börjar det lika något! Ta bort allt kladd på sidorna av naglarna också. Du kan även prova den här tekniken med en removerpenna. Dock kan det bli lite kladdigt på spetsen. Doppa då spetsen i lite remover och torka av på en bit hushållspapper för att få bort lite av kladdet.




Sådär ja! Nu är alla naglar tillfixade så att kanten ser snygg ut. Du kanske har funderat på varför jag inte använd något baslack/ base coat idag? Eftersom vi penslar bort nagellack efter att vi målat skulle även base coatet försvinna då, och eftersom vi använder ett vitt lack är det ingen risk för en ful missfärgning. Däremot kan det hända att det chippar snabbare.


Skydda dina franska naglar med två lager top coat.



Så var det klart! Alltid lika stiligt med fransk manikyr, och hur man gjort den behöver ingen annan än du och jag veta om!







söndag 11 december 2011

Adventskalender

Under julen kommer vi på Fairy Nails att ha en liten adventskalender här på bloggen, med ett nytt erbjudande varje söndag fram till julafton. Idag är det tredje advent och det firar vi med en tidig julklapp till dagens kunder :) Passa på att handla dina julklappar hos oss!

Idag skickar vi med 3 st naturella color wheels utan kostnad (värde 30 kr) med alla beställningar som görs mellan kl 12:00 idag söndag, och kl 12:00 i morgon måndag. Med våra color wheels organiserar du och får en bekväm överblick över alla dina lack. Eller så kan du använda dem till att öva nail art! Du behöver inte ange någon kod i kassan för att få presenten.

Ha nu en riktigt mysig och avkopplande söndag!

lördag 10 december 2011

Nyheter i shopen!

Nu har vi fått in några nyheter på Fairynails!

Bland annat fler Fimo-motiv, ett rosafärgat pensellim och det magiska verktyget för nagelband -
Sanding Stone Pen.

Sanding Stone Pen är ett pennformat verktyg som skonsamt tar bort nagelband utan att skada nageln. "Rita" försiktigt med pennan längs med nagelbandet och på några sekunder har du suddat ut alla spår från vintertorra och ledsna nagelband!

fredag 9 december 2011

Smart förvaring av dina Konadbrickor

Vi hittade ett smart förvaringstips för Konadplattor hos nagelbloggaren Amy.

Du behöver en vanlig disksvamp och en skalpell eller kniv:


Stick sedan ner dina Konadbrickor i skårorna så har du dem snyggt och prydligt till hands:


torsdag 8 december 2011

Nail Art - Polka

Vad är inte mer juligt än polkagrisar - och här kommer en polkanagel!


Grunda med ett härligt rött lack, och måla sedan vita ränder i olika bredder med vitt lack. Avsluta med topcoat och strö över lite vitt glitter. Och kom ihåg - det är nail art som ska vara roligt att skapa, det behöver inte vara perfekt! (Som ni kanske kan se på bilden...)

onsdag 7 december 2011

Snabb vintermanikyr

Piffa till den vanliga franska manikyren med lite snöflingor!
Vi har stämplat med Konads bildbricka M59 med vitt speciallack. Att stämpla tar max 5 minuter, avsluta med skyddande top coat.

Ett tips är att måla den "vanliga" franska manikyren först och när man börjar ledsna på den efter ett par dagar kan man stämpla på lite snöflingor.

tisdag 6 december 2011

Top gelé över nagellack?

Vi fick en fråga om gelé top coat över nagellack: Hej! Jag undrar bara ifall man kan måla med gele lack över nagellack. I detta fall menar jag Gele lack som man använder som top lack, glans, för ex akryl. Går det att använda sådan top gel över nagellack för att sedan då självklart låta den härda under lampa som den ska för längre hållbarhet och glans av nagellack. Eller förstörs gelen/penseln av lacket eller bör man kanske inte ha nagellack under uv lampa? 

Top gelé är inte tänkt att användas över nagellack, men det går att använda gelén för att skydda nagellacket så det håller några extra dagar. Det som kan hända är att det efter några dagar bildas små sprickor i gelén eftersom top gelé är tunn och hård och inte så flexibel. Då kan gelén flagna av på samma sätt som ett vanligt nagellack. Nedan visas en design på lösnaglar med vanligt nagellack, med top gelé över och som sedan härdats i UV-lampa. (Karamellerna är handgjorda i akryl.)


Att nagellack flagnar beror på att naglarna hela tiden böjs lite när du använder händerna, och då bildas det små, små osynliga sprickor i lacket som tillslut leder till att flagor ramlar av. Därför brukar lacket oftast flagna av vid tippen först. Gelén ger en permanent glans och ger en repfri och tålig yta, samt gör nageln något hårdare. Du kan mycket väl prova din top gelé över nagellack, se bara till att lacket har torkat ordentligt först. Lycka till!

måndag 5 december 2011

Bubbligt nagellack

Vi börjar en ny liten kategori här i bloggen som handla om saker som blivit fel, så vi alla kan lära oss vad som gick galet och hur man undviker att det blir samma sak igen. Har du misslyckats med något som du undrar varför det gick som det gick? Hör av dig till oss så hjälper vi dig rätta till problemet.




På den här bilden ser man tydligt att nagellacket inte är slätt och fint utan fullt med bubblor. Varför blir det så? Jo om man målar flera lager lack och de inte får torka ordentligt emellan blir det lätt bubbligt. Här försökte jag mig på att få ett skirt glitterlack att bli heltäckande genom att måla 5 varv. Trots att lacket dessutom var snabbtorkande väntade jag inte tillräckligt länge mellan varven för att undvika bubblor.

För att det inte ska bli bubblor när man målar nagellack rekommenderar vi att vänta ca 10 minuter mellan varje varv om man ska måla max 3 lager. Behöver man måla fler är det ett bra tips att måla först 3 lager och sedan låta det torka helt i minst 1 timme för att sedan måla på det sista. Ju fler varv du målar, desto tjockare blir alla lager på din nagel, och det första lagret hamnar långt långt ner och torkar extremt långsamt.

Ibland blir det konstigt när man gör saker, men man lär sig så länge man lever!

söndag 4 december 2011

Adventskalender


Under julen kommer vi på Fairy Nails att ha en liten adventskalender här på bloggen, med ett nytt erbjudande varje söndag fram till julafton. Och tänk att det idag redan är 2:a advent! Passa på att handla dina julklappar hos oss!


Idag har vi ett erbjudande på vårt otroligt populära nagellacksställ! Erbjudandet gör att du får köpa stället för 289 kr (ord. pris 339 kr), och detta gäller beställningar som görs mellan kl 12:00 idag söndag, och är giltigt till kl 12:00 i morgon måndag. Rabatten dras av automatiskt i kassan.

lördag 3 december 2011

Våra julfavoriter

Fairy Nails har samlat ihop våra favoritprodukter ur sortimentet med jul & nyårsanknytning och lagt dem här! Där finns allt från Fimos, glitter, stickers och nagellack som passar perfekt till årets härligaste högtid!



Vi kommer framöver att visa nail art med jul- och nyårstema, så är det något speciellt ni vill se så hör gärna av er :)

fredag 2 december 2011

Nail Art - Frostig jul

Nu när det faktiskt är december så känns det okej att visa upp lite julig nail art! Här kommer en superenkel design som går att variera i det oändliga!


Naglarna är grundmålade med Claudia Glistening Snow, och vi har sedan fäst olika nagelstickers med julmotiv. Det stickersark vi använt på bilden är Christmas Stickers 01. Avsluta sist med ett lager topplack.

torsdag 1 december 2011

Skadade naglar

Vi fick in en fråga via en kommentar här på bloggen, om hur man ska ta hand om mjuka och tunna naglar som skadats av att man rivit bort konstmaterial, i detta fall akryl. Naglarna kan få tvärgående revor och man kan också känna en ömhet i fingertopparna.

Är naglarna papperstunna på grund av felaktigt borttagande av material så är det bästa att hålla naglarna så korta som möjligt. Detta är för att inte den fria kanten ska fastna och rivas av. Låt naglarna vila från nytt material tills att de repat sig. Du kan använda en nagelstärkare som inte innehåller formaldehyd. Då akryl är det konstmaterial som brukar fästa starkast på nageln så kan vi tipsa om att istället under en period göra silkesnaglar, som också är betydligt lättare att ta bort. Vill man ändå öva på akryltekniken under tiden naglarna växer ut, kan man öva på exempelvis en övningshand för att skona de egna naglarna.


Smörj också in dina naglar flera gånger om dagen med en nagelolja. Nageloljan återfuktar naglarna och reparerar nagelbanden och huden runtom. Naglarna växer ändå förhållandevis snabbt, ca 1-2 mm i veckan, så det kommer inte dröja alltför länge innan en ny, frisk nagel växer ut. Utsätt inte heller dina sköra naglar för vatten i onödan, så använd gummihandskar!

Det kan vara lätt att tänka att det inte spelar någon roll om hur man tar hand om naglarna och om de blir skadade, "eftersom det ändå växer ut en ny", men var försiktiga, då misshandel av dina naglar kan leda till permanenta skador!


Akryl-/glasfiber-/silkes-/soak off-naglar löses upp i aceton. Det kan vara lite tidskrävande, men om du först försiktigt filar ner det mesta av materialet så tar det som mest ca 20 minuter för akrylen att luckras upp, och endast ca 10 minuter för glasfiber/soak off. Här finns en beskrivning på hur du kan gå tillväga.

Vi hoppas att detta hjälper er med skadade naglar, och kom ihåg att ni alltid är välkomna att ställa nagelfrågor till oss!

/*PIN IT BUTTON!*/