söndag 3 juni 2012

Tippar som smälter av limmet?

Vi fick en fråga om hur man fäster tippar med lim utan att riskera att tippen "smälter".
Att tipparna smälter är för att lösningsmedlet i limmet löser upp plasten som tipparna är gjorda av.
Det kan lätt hända om det är ett rinnigt lim eller om man flyttar runt tippen på nageln innan limmet hunnit fästa.



Våra tips är följande:

  • Använd endast en mycket liten mängd lim, tippen fäster snarare lättare som det inte är en hel flod av lim. Det ska inte rinna utanför och om det gör det, torka direkt bort med en tops. Tänk på att alltid ha fettfria och torra naglar innan du fäster tipparna (torka av dem strax innan med t.ex. aceton utan olja)
  • Tryck fast tippen i en 45 gradig vinkel och pressa ner mot nageln för att få ut alla eventuella luftbubblor, håll kvar i ca 10 sekunder och försök få tippen i rätt position från början, så du inte behöver flytta runt den. Måste du lossa tippen och pensla på mer lim är risken stor att plasten kommer att börja lösas upp.
  • Pensellim är oftast något tjockare i konsistensen är "dropp-lim" på flaska, så prova gärna ett pensellim om du inte redan gjort det. Då är det också lättare att dosera lagom mängd.
  • Ibland kan det också ha att göra med själva tippen. Tänk på att använda tippar av god kvalitet, gärna tillverkade av så kallad ABS-plast. Tippar som är av sämre kvalitet kan vara väldigt tunna och då är risken större för att de snabbt "smälter". 

Alla FairyNails tippar är gjorda i ABS-plast. Ni hittar våra tippar och pensellim här
Utförlig steg-för-steg-beskrivning på hur du fäster tippar kan du läsa om i Nagelskolan här.
/*PIN IT BUTTON!*/