onsdag 27 mars 2013

Det var en kyckling...

Idag visar vi årets sista påsk nail art. En söt liten kyckling som är ute i friska luften.



Börja med en himmelsblå nagel. 





Svampa sedan med grönt för att få till gräs. Det är samma metod som används när man gör fading. Doppa en svamp i den färg du vill använda och dutta på nageln. Jobba på en liten yta i taget och gör hellre flera tunna varv än ett tjockt.




Med ett dotting tool duttar du sedan dit en gul prick till kroppen på kycklingen. Vänd på verktyget till den mindre storleken och dutta dit ett huvud. 




En liten lugg får du om du tar det minsta dotting toolet och drar lite upp och ner med gult lack ovanför pannan på kycklingen. Med oranget lack kan du dutta dit två små fötter och en liten näbb. Svart lack ger två ögon. 




Med vitt nagellack och ett mellanstort dotting tool kan du göra moln genom att dutta prickar nära varandra i ett oregelbundet mönster. 
 
 
Glad Påsk önskar Fairy Nails

måndag 25 mars 2013

Påskäggs nail art

Idag blir det ytterligare en enkel design med hjälp av dotting tools.


Börja med att måla naglarna i en vårig nyans av turkost eller annan pastell.


Välj ut två nyanser av nagellack som du tycker passar till. Vi har valt gult och rosa. Med hjälp av ett medelstort dotting tool duttar du dit två rader med prickar. Lämna mellanrum så att ytterligare en rad kan få plats emellan.


Tag sedan ett litet dotting tool och rosa lack och dutta dit prickar i två rader till. Du kan variera designen genom avståndet på prickarna och avståndet mellan raderna. De gula prickarna sitter ihop, medan  de rosa har mellanrum. Du kan också ha flera färger och rader med prickar. Det går att variera i all oändlighet!


söndag 24 mars 2013

Bubbligt franskt

Fransk manikyr är alltid lika aktuellt. Här visar vi en variant som passar bra så här på vårkanten.




Vi har målat naglarna i lila. Men vilken färg som helst går bra.

 
 Välj den färg du vill ha på tippen. Vi har valt klassiskt vitt. Använd ett dotting tool i medelstorlek och dutta dit en prick i mitten på nageln.


 Arbeta dig sedan ut längst med båda sidor och placera prickarna så att den sida som är mot nagelbandet bli så jämn och fin som möjligt. Hur det ser ut ner mot tippen är inte lika viktigt då den delen ska målas över.


Fyll i ytan mot tippen med samma färg som dina prickar. 
Du kan använda dotting toolet till detta eller penseln till nagellacket. 


Det är extra viktigt med top coat för den här desigen då ytan kan bli lite ojämn annars. Applicera gärna två lager för ett extra jämnt resultat.



fredag 22 mars 2013

Kanin i gräset

Vi fortsätter med påsktemat och idag ska vi göra en söt liten kanin som sitter i gräset.



Vi börjar med en himmelsblå nagel. 

      
Välj ett vitt nagellack, eller akrylfärg och rita en båge ungefär på mitten av nageln. På den här bilden kan du se hur det ser ut när man väljer ett tunt nagellack. Då kan man få måla flera lager innan det blir helt täckande.


Fyll i den nedre delen av nageln så den är helt vit. 


Med hjälp av ett stort dotting tool ritar du sedan två streck rakt upp som ska bli kaninens öron. 
 
 

 Med ett rosa nagellack tar du ett stort dotting tool och duttar dit en nos. Ta också ett litet dotting tool och dra ett streck i mitten av varje öra med rosa. Byt till svart färg och dra två böjda streck för ögonen. Om du vill ha morrhår är de lättast att få till tunt med en nail art pensel.


Det som sätter pricken över i:et är gräset som kaninen sitter i. Det gör du också med hjälp av en nail art pensel. Vi valde att göra gräset med akrylfärg för att det är lite lättare att få till en känsla av djup, men det är en smaksak. Avsluta med ett lager top coat för att jämna ut ytan och skydda din nail art.







torsdag 21 mars 2013

Påskkyckling med dotting tool

Denna design är enkel att göra, och väldigt söt! Passar perfekt till påskhelgen. Du behöver endast nagellack i olika färger och dotting tools.
kyckling-intro

kyckling1
Börja med att måla nageln i en gul nyans.
kyckling2
Måla sen med penseln till nagellacket eller doppa ett litet dotting tool i vitt nagellack och rita ett zickzack-mönster.
kyckling3
Fyll i ytan längst ut på tippen så att den blir helt vit.
kyckling4
Gör likadant upptill. Nu ska det se ut som ett ägg som är öppnat.
kyckling5
Ta ett orangefärgat lack och rita dit en näbb med hjälp av det minsta dotting tool du har. För att få till den så spetsig som möjligt kan du försöka med nagellackspenseln också.
kyckling6
Avsluta med ett litet dotting tool för att rita två små svarta prickar så kycklingen får ögon också.

Du hittar även övningsfinger och lösnaglar i butiken.

tisdag 19 mars 2013

Enkel påsk nail art

Idag börjar vår miniserie med påsk nail art. Vi kommer visa en rad olika nail art som alla passar perfekt till påsk! Gemensamt för dem alla är att de är gjorda med dotting tools. Du kan använda dotting tools med vanligt nagellack eller med akrylfärg. Häng med på den första beskrivningen här idag. 



Börja med att måla naglarna i en vårig nyans av till exempel lila. Låt torka ordentligt för att minska risken för att blanda ihop färgerna när du börjar måla prickarna.



Välj sedan ut ett dotting tool i den storlek du vill ha dina prickar. Här har vi valt ett mellanstort. Doppa sedan den ända du vill använda i en liten "pöl" med nagellack eller akrylfärg och dutta på nageln. För att få så jämna prickar som möjligt är det bäst att torka av dotting toolet efter varje prick, och doppa igen på nytt. Vill du ha lite olika storlekar på prickarna kan du dutta två prickar innan u doppar i nagellack igen. Du kan också variera med hur du placerar dina prickar, i rader eller annat mönster, eller mer ojämnt fördelat som vi har valt.



Låt prickarna torka ordentligt, det kan ta ett tag då det ofta blir tjockt med nagellack när man använder ett dotting tool. Avsluta med ett lager top coat för att jämna ut ytan och extra glans.  

måndag 18 mars 2013

Snart är det påsk

Idag håller vi på för fullt med en massa spännande påsk nail art som vi snart ska visa här i bloggen, så håll utkik om ett par dagar! En ledtråd är att de alla kommer göras med hjälp av våra dotting tools


PS. För mer inspiration har du väl inte missat att vi finns på Pinterest :)

torsdag 7 mars 2013

Glitter i massor av nya färger

Nu har vi fått hem en massa nya glitter i nya bättre förpackningar. Över 20 olika varianter finns att välja på. Vi har valt ut nyanser av fint, medium och hexagonglitter, med olika effekter.


Vi erbjuder just nu 20% rabatt på alla nya glitter, ange kod "GLITTER20" i kassan

Förpackningen är en helt transparent burk med skruvlock, för en tät förvaring av glitter, som annars lätt hamnar lite över allt. De fyrkantiga hörnen gör dem lättare att stapla. Du ser lätt vilket innehåll burken har då den är transparent.

Kolla in alla nyheter i butiken
/*PIN IT BUTTON!*/