måndag 5 december 2011

Bubbligt nagellack

Vi börjar en ny liten kategori här i bloggen som handla om saker som blivit fel, så vi alla kan lära oss vad som gick galet och hur man undviker att det blir samma sak igen. Har du misslyckats med något som du undrar varför det gick som det gick? Hör av dig till oss så hjälper vi dig rätta till problemet.




På den här bilden ser man tydligt att nagellacket inte är slätt och fint utan fullt med bubblor. Varför blir det så? Jo om man målar flera lager lack och de inte får torka ordentligt emellan blir det lätt bubbligt. Här försökte jag mig på att få ett skirt glitterlack att bli heltäckande genom att måla 5 varv. Trots att lacket dessutom var snabbtorkande väntade jag inte tillräckligt länge mellan varven för att undvika bubblor.

För att det inte ska bli bubblor när man målar nagellack rekommenderar vi att vänta ca 10 minuter mellan varje varv om man ska måla max 3 lager. Behöver man måla fler är det ett bra tips att måla först 3 lager och sedan låta det torka helt i minst 1 timme för att sedan måla på det sista. Ju fler varv du målar, desto tjockare blir alla lager på din nagel, och det första lagret hamnar långt långt ner och torkar extremt långsamt.

Ibland blir det konstigt när man gör saker, men man lär sig så länge man lever!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/