tisdag 6 december 2011

Top gelé över nagellack?

Vi fick en fråga om gelé top coat över nagellack: Hej! Jag undrar bara ifall man kan måla med gele lack över nagellack. I detta fall menar jag Gele lack som man använder som top lack, glans, för ex akryl. Går det att använda sådan top gel över nagellack för att sedan då självklart låta den härda under lampa som den ska för längre hållbarhet och glans av nagellack. Eller förstörs gelen/penseln av lacket eller bör man kanske inte ha nagellack under uv lampa? 

Top gelé är inte tänkt att användas över nagellack, men det går att använda gelén för att skydda nagellacket så det håller några extra dagar. Det som kan hända är att det efter några dagar bildas små sprickor i gelén eftersom top gelé är tunn och hård och inte så flexibel. Då kan gelén flagna av på samma sätt som ett vanligt nagellack. Nedan visas en design på lösnaglar med vanligt nagellack, med top gelé över och som sedan härdats i UV-lampa. (Karamellerna är handgjorda i akryl.)


Att nagellack flagnar beror på att naglarna hela tiden böjs lite när du använder händerna, och då bildas det små, små osynliga sprickor i lacket som tillslut leder till att flagor ramlar av. Därför brukar lacket oftast flagna av vid tippen först. Gelén ger en permanent glans och ger en repfri och tålig yta, samt gör nageln något hårdare. Du kan mycket väl prova din top gelé över nagellack, se bara till att lacket har torkat ordentligt först. Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Fairynailsbloggen: Top Gelé Över Nagellack? >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Fairynailsbloggen: Top Gelé Över Nagellack? >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Fairynailsbloggen: Top Gelé Över Nagellack? >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK rj

    SvaraRadera
  2. Detta har man undrat förr! Tack för inlägget! :)

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/