lördag 19 januari 2013

Använda stickers, Nybörjarguide för nail art

Det finns massor av spännande dekorationer att välja på för sina naglar. Några av de enklaste att börja med är stickers. Men det betyder inte att det inte blir riktigt snyggt även fast det är enkelt att använda.

french stickers

Nail art stickers är som klistermärken som är anpassade för naglar. Det betyder att de ofta är väldigt små och har fina detaljer. Eftersom de är självhäftande är de lätta att sätta fast på nageln.

Det finns många olika sorter av nail art stickers. De enklaste som de flesta nybörare brukar testa är ministickers med ett enskilt motiv som man kan fästa en i taget hur man tycker det passar på sina naglar. Det kan vara en blomma, stjärna eller en fjäril till exempel.

DSC_4353

En annan populär kategori är stickers som ger en snabb och elegant fransk manikyr. På den översta bilden ser du hur fint det kan bli med dessa stickers. French tip stickers finns med olika vackra motiv som skulle vara mycket svåra att måla på frihand med nagellack, men som blir perfekt med stickers. Det är lätt att anpassa storleken på stickersen om den skulle vara för bred genom att klippa till den med en vanlig sax. Du kan läsa mer om hur du använder french tip stickers här.

Spetsstickers gör dina naglar utsökt detaljrika på ett snabbt sätt. Klipp till den bit du behöver och fäst enkelt på nageln. Kombinera gärna spetsstickers med andra dekorationer för en ännu mer komplett look.

spetsstickers

Vi har även rhinestonestickers i sortimentet. Detta är stickers med rhinestones som är kombinerade i ett snyggt mönster så du enkelt kan få stenarna på plats i raka fina linjer, något som kan vara svårt till en början som nybörjare när man jobbar med lösa stenar. Det går även att klippa i sär dessa stickers om man bara vill använda en del av motivet.

Så använder du stickers
Måla naglarna den nyans du vill ha med vanligt nagellack. Vill du inte ha färg på dina naglar så måla dem med endast top coat. Använder du sticker på omålade naglar fäster de mycket sämre och lossnar också snabbare på grund av de naturliga oljorna som finns i nageln.

Välj sedan ut den stickers du vill använda. Det kan vara svårt att få loss från arket i förpackningen, eftersom de är så små. Ta då hjälp av en vanlig knappnål, eller tandpetare.

Flytta över stickersen direkt till din nagel med hjälp av nålen/tandpetaren och placera den där du vill ha den. Det kan vara svårt att få loss en sticker som redan fastnad, så ta god tid på dig innan du placerar den. Tryck sedan försiktigt dit den ordentligt genom att trycka med fingertoppen på den.

Avsluta med ett skyddande lager top coat för extra hållbarhet. Du kan skippa detta om du har bråttom, men stickersen håller sig inte på plats lika länge. 

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/