tisdag 23 april 2013

Bröllopsnaglar med glitter och strass

Idag gör vi en design som passar utmärkt när man vill vara extra fin, som på ett bröllop. Vi placerar dekorationen nedtill på nageln, men det går också bra att vända på, som en form av fransk manikyr.



Börja med att välja en nyans du vill ha på dina naglar. Vi har en neutral beige ton här. Placera sedan ett runt klistermärke nere vid nagelbandet. Vi har använt ett hålförstärkar-klistermärke, som man kan hitta i pappershandeln eller på en stormarknad. Dessa har en bra storlek på en cirkel. Lacka sen nageln i din valda nyans. Eventuellt målar du 2 varv om du vill ha ett mer täckande resultat. Låt torka med klistermärket kvar.


Blanda ett löst silverglitter med lite top coat, och måla på ett tunt lager upp till ungefär halva nageln. Om du har ett glitternagellack kan du använda det också. Mer om hur du blandar glitter i top coat kan du läsa här. Ta bort klistermärket och låt glittret torka.



När glittret torkat måla på lite top coat, som du kan fästa strassstenar i. Placera en rad med stenar i olika storlekar längs med den målade kanten. Använd en plockpenna för att placera stenarna. Placera fler stenar lite spritt upp på halva nageln för extra mycket glittereffekt!


Det färdiga resultatet! Denna design passar bra att göra likadan på alla naglar. Vill man variera med olika design på naglarna, kan det vara snyggt med en nagel per hand som är helt i glitter, och övriga i denna design.

Vi har använt:
Lösnaglar
Runt klistermärke
Beiget nagellack
Top Coat
Silverglitter
Strasstenar i storlekarna 1,5 & 1,8 mm
Plockpenna
Övningshållare
Pensel

torsdag 18 april 2013

Blingbling-bröllopsnaglar

Vill du gnistra extra mycket på ditt bröllop? Vi visar hur du gör dessa blingiga naglar steg för steg. Du behöver inte ha samma dekor på alla naglar. En accentnagel förhöjer intrycket, men det blir samtidigt inte för mycket. Du kan välja flera naglar per hand som accent, eller endast ha en sten på varje nagel, helt enligt tycke och smak.Vi har valt ringfingret som accent. Då ser alla som vill beundra din nya vigselring dina fina naglar också!

Denna design kan du göra direkt på dina egna naglar, oavsett längd på naglarna. Det går också bra att använda lösnaglar om du vill få längre naglar, och sedan fästa dem med nagellim på dina naturliga naglar.


1. Börja med att måla alla dina naglar i en färg. Vitt passar alltid bra till bröllop, men du kan också välja en annan färg. Kanske har du en temafärg för bröllopet du kan använda dig av. Låt naglarna torka innan du fortsätter.



2. Välj sedan ut en storlek på strasstenar du vill använda, och måla lite top coat längst ut på tippen av nageln. Gör en nagel i taget.


3. Placera sedan en sten med hjälp av en plockpenna i mitten längst ut. Upprepa för varje nagel förutom din accentnagel. Det är viktigt att du trycker fast strasstenen ordentligt i nageln. Den ska sjunka in i nagellacket för att sitta kvar. Du kan även lacka över hela nageln med top coat för extra hållbarhet. Men det kan lätt bli bubblor i top coatet när man har stenar, så testa både med och utan top coat för att se vad du tycker blir bäst.  
 

4. Nu är det dags för din accentnagel. Du behöver flera olika storlekar på stenar för att få en fin kombination. Använd några få stora stenar och många små. Börja med att placera ett par av de största stenara på nageln. Placera dem med ganska stort mellanrum. Du gör som på de andra naglarna, måla på med top coat och tryck fast stenarna med pennan.


5. Fortsätt sedan med fler stenar i mindre storlek och placera ut dem tätt intill varandra så att det inte bildas för mycket luckor mellan stenarna. Top coatet kan komma att hinna torka, då är det bara att måla på nytt i tunt lager. 



6. Fyll på med stenar i olika storlekar och placera ut tills hela nageln är täckt. Försök att sätta dem tätt, så att de täcker så stor yta av nageln som möjligt. 


7. Försök att inte ha stenar som hänger ut över kanten på nageln eller in på nagelbandet. De som hänger ut trillar lättare av. Om du tycker att du får mellanrum som du inte vill ha kan du dutta i lite top coat och sedan strö lite silverglitter där, så gnistrar det fint.


Borttagning: För att få bort alla strassstenar från din nagel är det enklast att blötlägga i aceton eller remover genom att doppa hela nageln i en liten skål du fyllt med aceton/remover i ca 10 min. Tag sedan en tandpetare eller manikyrsticka och peta loss stenarna försiktigt. Sitter de fortfarande fast så upprepar du blötläggandet. Du ska aldrig bända eller dra loss dekorationer från nageln. 


Vi har använt:
Lösnaglar
Vitt nagellack
Top Coat
Strasstenar i storlekarna 1,5 1,8 3 & 4 mm
Plockpenna
Övningshållare

måndag 15 april 2013

Lär dig göra bröllopsnaglar och festnaglar

Årets säsong för bröllop och fester av alla de slag närmar sig, och det är många som vill passa på att göra sina naglar extra fina till dessa tillfällen. Du kanske har lyckan att själv stå brud i år? För många är naglarna en viktig del av sin bröllopsoutfit. Även som gäst är det kul att få klä upp sig och sina naglar för en dag med något alldeles extra.

Vi ska under våren visa flera extra festliga nageldekorationer du eller en kompis kan göra själv hemma. Det är inte så svårt som det kan se ut. Följ bara våra steg för steg beskrivningar så kommer du kunna visa upp årets snyggaste manikyr!

Här följer några råd att tänka på till den stora dagen eller festen om man är ovan att göra nail art:

  • Öva på din design i god tid innan du ska ha den "på riktigt". Då vet du hur lång tid det kan ta att göra och om du använder mycket 3D-dekorationer får du också prova på känslan av att ha naglar som är tjockare än dina naturliga naglar. 
  • När det är dags att göra den "riktiga" dekoreringen är det bra att göra den dagen innan bröllopet/festen. Det blir inte lika stressigt, och naglarna hinner torka ordentligt. Samtidigt är de i så gott som nyskick till dagen efter. 
  • När du gjort din design tänk på de vanliga förhållningsreglerna för en hållbar manikyr; diska med handskar, använd inte naglarna som verktyg mm. (Fler tips kan du läsa här
  • Om olyckan skulle vara framme och en dekoration falla av, eller att nagellacket flagnar, ha med ett litet kit med de nagellack du använt och några extra dekorationer så att du kan laga under dagen vid behov.

Fransk manikyr är lika klassiskt som självklart för många brudar och festdeltagare, så idag börjar vi med att visa några olika sätt för fransk manikyr som vi visat tidigare. Framöver kommer fler bröllops- och festnaglar att visas, så titta gärna förbi igen.






onsdag 10 april 2013

Neonrosa hexagonglitter

Trenden med neonfärger hänger med i år också. Det finns massor av neon på både kläder och accessoarer, och även på naglarna. Här har vi kombinerat ett neonrosa nagellack med hexagonglitter i neonrosa på en nagel för extra glitter. När ditt top coat fortfarande är blött tar du och applicerar en glitterpartikel i taget tills hela nageln är täckt, och avslutar med ett till lager top coat över för att skydda glittret.


Du hittar fler färger av hexagonglitter här.

tisdag 2 april 2013

Enkel rengöring av dotting tools

När man jobbar med dotting tools kan det bli rätt kladdigt om man inte rengör det mellan gångerna man duttar med det. Om du alltid har ett helt rent verktyg är det dessutom lättare att få till lika stora prickar varje gång. 

 
Ett enkelt knep är att placera en bomullsrondell på en pumpflaska som du sedan pumpar upp remover på så den är fuktig. Sedan är det enkelt att bara dra av dotting toolet på rondellen. Och torkar rondellen ut kan du bara pumpa upp mer remover genom att lätt trycka med verktyget. Denna metod fungerar även med torkat nagellack, om du glömt att rengöra sist du använde dina verktyg.
/*PIN IT BUTTON!*/