lördag 13 augusti 2011

Få snygga nagelband

Nagelbandet är den genomskinliga hinnan som växer upp på nageln. Torra nagelband har vi alla haft, och risken finns då att det bildas små sprickor eller sår som kan bli inflammerade. För att hålla dina nagelband i fint skick måste man smörja in dem varje dag med en nagelolja eller en fet creme.

På vissa är nagelbandet mer synlig än på andra:

 

Passa på att försiktigt trycka ner nagelbanden med en tops eller med handdukskanten efter att du har duschat, då det varma vattnet luckrat upp och mjukgjort nagelbanden. Du kan också använda en pusher. De har oftast två ändar, en skedformad för att trycka ner nagelbandet och en kniv som skrapar bort resterade död hud. Har man mycket nagelband och trycker ner dem kan det bli en del överskottshud:

 

Överskottshuden kan du försiktigt knipsa av med en nagelbandstång. Det är viktigt att man bara knipsar av död vävnad och absolut inte drar loss hudflikar med tången. Nagelbandet kommer efter någon dag att dra ihop sig och se betydligt snyggare ut! Nagellacket sitter också längre om det inte är ett tunt lager hud i vägen. Så här blev slutresultatet:

Fint va? :)

1 kommentar:

  1. Jag måste bättra mig med detta, jag slarvar och smörjer bara in när jag målat naglarna, dock är ju det nästan varje dag, så det är kanske inte så illa ändå =)

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/