måndag 15 augusti 2011

Hur nagellacket blir jämnt

För att få nagellacket jämnt behövs bara tre drag med penseln. Är du där och kladdar mer så kan det bli tjockt och ojämnt. Däremot kan vissa nagellack kräva två eller tre lager för att täcka ordentligt. Ha tålamod och måla tunna lager så kommer du få spegelblanka naglar!

För att lyckas med att täcka hela nageln med bara tre drag krävs det att det är tillräckligt med lack i penseln, så att lacket flödar ihop och bildar en blank yta. Här gäller det att testa sig fram hur mycket som behövs. Tänk också på att om du målar dina naturliga naglar, att lämna någon millimeter närmast nagelbandet, så kommer det inte chippa lika lätt.

Ett tips är att först polera naglarna blanka med en buffer innan du målar dem, då försvinner alla ojämnheter och lacket flödar fint ut över nageln.

1. Första draget i mitten.

2. Andra draget vid sidan om.

 3. Tredje draget för att täcka hela nageln.

(4. Avsluta med att måla lite lack längst ut på fria kanten.)

Detaljen att måla allra längst ut "förseglar" nageln och förhindrar också att nagellacket börjar flagna, eftersom det är just där som lacket nöts av fortast. Glöm inte att grunda med ett bra underlack och avsluta med ett överlack, det gör skillnad! Lacket jag har använt på bilderna är OPI Charged Up Cherry.

2 kommentarer:

  1. Vilket bra inlägg!
    Gå gärna in o kika på mitt nyaste blogginlägg, rödorange dekoration som verkligen syns!:)
    http://jonnasnaglar.blogg.se/2011/august/rodorange-dekoration-pa-geleforlangning.html

    SvaraRadera
  2. Sv: Tack för komplimangen. ^^
    De snälla orden gjorde mig genast vänligare inställd till manikyren

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/