torsdag 24 november 2011

Handvård

Glöm inte bort att vårda dina händer! Våra händer är utsatta för sol, vind ock kyla, vilket kan göra dem torra och få dem att åldras i förtid. Att titta på någons händer ger en bra indikation på personens verkliga ålder, så ta hand om dina händer i tid!

Händerna och ansiktet är de delar på kroppen som utstår mest solljus. Tänk därför på att skydda dina händer från UV-strålar, även i vårt klimat. Det finns speciella handcremer som innehåller skydd. Åldersfläckar på händerna kan reduceras genom att använda produkter som innehåller C-vitamin. Fläckar och synliga vener kan också "kamoufleras" något vid användande av handcreme som innehåller ljusreflekterande partiklar.

Använd handcreme dagligen! På kvällen kan du smörja in händerna med en fetare salva eller ett bodybutter. Jag älskar BodyShops Shea Body Butter! Den är till för "Very Dry Skin" och är helt kanon!

Dagtid kan du använda en lättare lotion som går snabbare in i huden. Det finns många helt okej handcremer på vanliga mataffärer. Kom ihåg att det alltid är bättre att använda en enkel och billig handcreme än ingen alls! Ha alltid med dig handcremen och smörj in så fort du känner dig torr. Efter ett tag blir du van vid att smörja in dig och du behöver knappt ens tänka på det.

Nu när vintern är här så blir luften torrare och har du anlag för eksem så kan den dyka upp så här års. Förebygg med att smörja in dig och köp receptfri kortisonsalva så du har till hands. Har du särskilt svårt att låta bli att klia så prova att plåstra in hudområdet, och smörj in med kortison och byt omplåstringen dagligen.


Det är också väldigt viktigt att också använda vantar/handskar då kylan annars kan orsaka fnasig och röd hud. Ibland kan det vara skönt att intensivåterfukta händerna genom att smörja in dem med en fet creme på kvällen och sedan sova med bomullshandskar (finns på Apoteket).

Använd en inte alltför uttorkande tvål, cremevarianterna brukar inte vara lika uttorkande som gelévarianterna. Fairy Nails vill särskilt rekommendera Forever Livings Aloe Liquid Soap, som är en mild och PH-balanserad handtvål som innehåller aloe vera och som inte torkar ut huden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/