onsdag 23 november 2011

Frågor och svar

Vi får in många frågor från våra bloggläsare, både genom kommentarer och via mail. Vi tänkte därför sammanställa dessa frågor med jämna mellanrum så att alla kan ta del av dem!

Jag tänkte fråga om ni vet ifall det finns någon luktfri akryl vätska?
Det finns luktfria akrylvätskor att köpa. Det man ska tänka på är att den luktfria akrylvätskan tar något längre tid på sig att härda, och att man oftast inte behöver lika stor mängd luktfri vätska, som vanlig vätska. Ibland kan även det luktfria akrylsystemet ge en klibbig yta efter härdning, som man får torka bort med en cleaner.


Hej! Hur förvarar ni paljetter?
Det är bra att använda något med ett tätt lock på för paljetter eftersom de är så tunna att de lätt kan åka ur en snurra t ex. Vi rekommenderar lösa burkar, exempelvis denna, eller någon av askarna med lock, finns som rund och avlång, exempelvis denna.


Jag tänkte fråga om man kan använda vilka penslar som helst till akryl naglar?
Du kan köpa dina akrylpenslar vart du vill! Det är en smaksak om man vill ha ett runt eller ovalt huvud (där stråna är fästa) på penseln. Panduro har en del med runda runda huvuden, så prova gärna dem. Tänk på att köpa penslar av äkta hår, eftersom plasthår kan förstöras av akrylvätskan. "Nagelpenslarna" man köper på nagelsidor är ofta formade med tjock bas och en spets med olika längd på stråna för att lätt kunna arbeta med den mjuka akrylen, men som sagt, det är bara att prova dig fram!


 

Kan man använda vilket glitter som helst på akrylnaglar om man blandar ut det med ett clear acrylic powder. Hur ska man isåfall blanda, hur mkt akrylpuder och hur mycket glitter?
Ja, man kan använda vilket glitter som helst - antingen ett finmalet eller ett grövre, eller både och! Om man vill blanda glittret med akrylpulver så är ett bra blandningsförhållande 50/50. Prova dig fram! 





Jag undrar om du har något/några tips till en tjej som biter på naglarna och vill sluta, det är som en vana :S Och sen när jag slutit bita på naglarna hur kan man spara ut dom snabbt?
Vi skrev ihop ett inlägg som svar på den här frågan. Läs inlägget här!


Kom ihåg att ni alltid är välkomna att höra av er till oss om ni har frågor om naglar!

3 kommentarer:

  1. Hejsan jag har 2 frågor:

    Om man ska göra akrylnaglar med en luktfri akrylvätska kan man använda vanligt akrylpuder?

    Om man har gjort akryl naglar med en luktfri vätska så blir det en klabbig yta, Kan man använda vanlig nagellacks borttagning utan aceton istället för en cleaner?

    Tacksam för svar, Btw Älskar eran blogg! :)

    SvaraRadera
  2. Kan man använda aceton istället för akrylvätska

    SvaraRadera
  3. Hej min acrylic liquid är slut vad kan jag anvönda istället

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/