tisdag 13 november 2012

Få nagellacket att sitta längre

 
diskhandskarAnvänd alltid handskar när du diskar! Den största boven för ditt nagellacks överlevnad är vatten. Använd diskhandskarna även när du t ex torkar av bordet med disktrasan eller städar i badrummet med en blöt svamp. Så fort du blir blöt om händerna är det risk att nagellacket nöts av snabbare.
 
När du målat dina naglar blir de lite starkare och du kan bli frestad att använda dem som verktyg. Gör inte det. Tänk på att inte bända upp saker eller peta i små skrevor och hål bara för att du kan det helt plötsligt med dina starka naglar.

Här är ett enkelt tips för att öppna burkar utan att förstöra naglarna:
konservburk
 
Tag en vanlig kniv och kila in den under öppnaren på burken och bänd upp med kniven. Funkar både på konservburkar och läskburkar. Dina naglar håller sig snygga med ett enkelt trick.
 
 
 
 
Lämna en liten kant på någon millimeter utan nagellack längs med nagelbandet. När nagelbandet blir blött och mjukt efter exempelvis en dusch, kan annars nagellacket börja flagna lättare i kanten.
Ett bra grundarbete är viktigt och gör stor skillnad. Det är framför allt noga att peta ner nagelbanden och att det inte är något fett på nageln när man börjar. Torka av naglarna med remover innan du börjar måla dem. Doppa t ex en tops i remover och torka av naglarna med den.
Ett bra base coat gör att nagellacket sitter kvar betydligt bättre och längre. Tänk på underlacket som din grundfärg när du målar. Base coat gör att nästa lager fäster bättre.
fil
Använd en bra fil med buffer, och gå igenom alla steg så dina naglar blir blanka och fina innan du börjar lacka.
 
 
Ska du jobba i trädgården eller meka med bilen? Använd alltid handskar när det finns risk att du blir smutsig. Annars måste du ju skrubba naglarna för att bli ren igen och vatten sliter på din manikyr.
Ditt top coat spelar också roll. Använd ett överlack som är så hårt som möjligt. Om din nagel blir hård böjs den inte lika lätt och ditt nagellack krackelerar inte lika snabbt.

Har du några bra tips du vill dela med dig av? Lämna gärna en kommentar!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/