fredag 16 november 2012

Vad är nail art?

Nästan alla kvinnor har någon gång provat att måla sina naglar med nagellack, men hur många har tagit steget vidare och dekorerat naglarna ytterligare med mönster, stenar, och andra dekorationer? Denna konstart att dekorera sina naglar in i minsta detalj kallas för nail art. Nail art kan göras mer eller mindre avancerad och i olika svårighetsgrader. Det finns inga begränsningar för hur mycket du kan dekorera dina naglar, bara eget tycke och smak sätter gränsen. Dekorationer som “sticker ut” för mycket kan vara irriterande för vissa, då man ska arbeta till exempel, så det är bra att försöka dekorera så platt som möjligt om detta är något man kan komma att irritera sig över.

nail art

Det finns en rad olika produkter på marknaden speciellt framtaget för just nail art. Det finns speciella verktyg, stämplar, stickers, glitter, strassstenar, och mycket mycket mer att välja på. Allt fler upptäcker hur roligt det är att hålla på med nail art och hitta sin stil för att uttrycka sin kreativitet.

I Japan har man tagit sina naglar på största allvar sedan länge, och på 90-talet började den trend med ytterst detaljrika naglar som vi fortfarande inte har fått nog av!

bling sticker

Ett enkelt sätt att komma igång är att t ex lacka naglarna som vanligt och sedan använda stickers eller stämplade motiv ovanpå det för att få det lilla extra på sina naglar. Allt eftersom man blir bättre och bättre kan man sen lägga till fler och fler element till sin nail art.

Håll utkik i bloggen framöver då vi kommer visa fler nybörjartips för dig som vill lära dig mer om nail art.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/