lördag 18 februari 2012

Hemmapedikyr

Idag firar vi Fotens Dag med pedikyr! Lördagar är väl perfekta för lite egentid.

Börja med att tappa upp ett varmt fotbad med några droppar badolja. Efter ca 15 minuter kan du börja fila bort hård hud med en fotfil, använd dock inte en alltför grov som kan skada mer än den gör nytta. Fila inte för mycket, det ska inte göra ont och huden ska inte bli röd.


Medan naglarna också är uppmjukade kan du passa på att klippa tånaglarna. Enligt experter ska man klippa dem rakt av för att undvika nageltrång. Använd hellre nagelklippare än en nagelsax. Vassa kanter kan man fila med en nagelfil.

Efter att du filat fötterna och klippt naglarna kan du använda din hemmagjorda fotpeeling som vi tipsade om tidigare i veckan för att få riktigt babylena fötter! Massera noggrant in peelingen och skölj sedan av fötterna med endast vatten.

Har du en ansiktsmask hemma kan du efter peelingen passa på att packa in fötterna i masken och låta verka enligt förpackningen. Det brukar finnas engångsmasker att köpa och dessa är perfekta även för fötter! Det finns såklart även speciella masker anpassade för just fötter. Stoppa ner fossingarna i ett par plastpåsar och fäst dem runt ankeln med en gummisnodd och trä på ett par varma sockar. Skölj sedan av masken och smörj in fötterna med en olja eller fet fotcreme. På med tunna bomullsstrumpor och gosa ner dig i soffan under en filt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/