tisdag 27 september 2011

- Brist på D-vitamin kan ge sköra naglar?
Kanske märker du att dina naglar har mått bättre under sommarmånaderna? Det beror på att solens strålar bildar D-vitamin i huden, och D-vitamin hjälper kroppen att ta upp kalcium. Även värmen hjälper naglarna att växa snabbare. Vintertid kan du behöva komplettera din kost med D-vitamintabletter om du märker att naglarna blir sköra då.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker ärligt talat att ni ska tänka en gång till på vilka råd ni ger här. Misstänker man att man har D-vitaminbrist så ska man självklart gå till en läkare, ta ett blodprov och undersöka saken. Man ska inte diagnostisera sådant själv genom att titta på sina naglar! Att naglarna går av lättare på vintern kan lika gärna bero på den torra luften som torkar ut naglarna lik väl som den torkar ut huden.

    SvaraRadera
  2. Hej Matilda,
    Att själv prova att ta D-vitamintillskott under vinterhalvåret om man har fått sköra naglar är i princip helt riskfritt, så länge man håller sig till rekommenderad dos. Generellt äter svenskar för lite D-vitamin vilket kan ge en rad olika symtom. Läs mer om D-vitamin här: http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/