fredag 30 september 2011

OPI Pair'em Scare'em

Häromdagen klickade jag hem OPIs specialutgåva för Halloween 2011. Jag har inte sett det någonstans i Sverige ännu, och är inte ens säker på att den kommer att lanseras heller. Hur som så är det två lack i förpackningen: Zom-Body To Love, som är ett lätt gröntonat självlysande lack, och Black Shatter, som är ett svart krackeleringlack (och som också har synts till i flera tidigare kollektioner)


Hur får man då ett självlysande lack? Jo man tillsätter något som heter zinksulfid. Zinksulfid är ett så kallat fosforescerande ämne, som lyser en kort stund i mörker efter att man "laddat" upp det i ljus. Zom-Body To Love är lätt gröntonat och svårt att få helt täckande. För att den självlysande effekten ska synas ordentligt i mörker behöver man minst 2 lager. Självklart kan man använda lacket över ett valfritt färgat lack för att få naglarna självlysande, men räkna då med att den gröna färgen ger en annan ton åt underlacket. Det svarta Black Shatter beter sig som ett vanligt krackeleringslack - det gäller att måla på det snabbt eftersom det genast börjar att krackelera så fort det landat på nageln.


Här har jag målat ett lager OPI Gargantuan Green Grape, två lager med Zom-Body To Love och ett lager med Black Shatter. Vill man ha en matt effekt, som kanske är mer passande för Halloween, kan man måla ett lager matt överlack, men här har jag använt Seche Vite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/