söndag 18 september 2011

Nail Art - Newspaper Nails

Idag visar vi steg-för-steg hur du gör de ombloggade och populära Newspaper Nails, eller Tidningsnaglar som vi säger på svenska :)

Du behöver: Urklipp från en dagstidning/serietidning, alkoholhaltig vätska (vodka, parfym, ansiktsvatten eller liknande), valfritt nagellack, pincett, doppskål i glas, överlack



Börja med att riva urklippen i mindre bitar så blir de lättare att handskas med.









Måla naglarna i valfri färg, glöm inte underlack innan! För att texten eller bilden ska synas bäst så välj en ljus färg. Här har vi använt OPI Alpine Snow. Låt lacket torka ordentligt.








Häll upp den alkoholhaltiga vätskan i doppskålen. Blötlägg urklippet helt i vätskan, och peta ner den ordentligt med pincetten. Låt den ligga i vätskan i ca 10 sekunder.








Lägg det blöta urklippet på nageln och tryck försiktigt fast det med hjälp av pincetten eller fingrarna. Låt det ligga på nageln i 10-15 sekunder innan du drar bort det försiktigt.








Färdigt! Låt trycksvärtan torka i någon minut innan du lägger på ett lager med överlack för att skydda din design. Utan överlack kommer bokstäverna att gnuggas av. Prova själv med olika motiv, text, bilder eller enstaka bokstäver. Lycka till!

1 kommentar:

/*PIN IT BUTTON!*/