måndag 26 september 2011

Hur du fäster tippar


Fairy Nails har ett stort sortiment av tippar; vita, naturella och genomskinliga. Under hösten kommer vi, efter önskemål från våra kunder, att ta in ännu fler olika typer. Alla våra tippar är tillverkade i högkvalitativ ABS-plast.

Idag kommer vi att visa steg för steg hur du fäster en tipp. På bilderna har vi använt X-treme Curve White Tips och Depend Nagellim med pensel.

Börja med att desinficera naglar och händer med en bakteriedödande gel, exempelvis Apotekets. Peta sedan ner och avlägsna nagelband med en pusher. Buffa sedan ytan på din naturliga nagel försiktigt med en 240 grit nagelfil och borsta bort fildamm. Gnugga naglarna med aceton för att tillfälligt avfukta dem. Nu är dina naglar redo att få tippar!


Börja med att mäta ut en tipp som passar din nagel. Tippen får inte vara för smal så att din naturliga nagel syns på sidorna. Välj då hellre en som är snäppet för stor, och fila till sidokanterna så att den passar perfekt.







Fila till din naturliga nagels fria kant så att den passar tippens stoppkant. Använder du tippar utan stoppkant kan du hoppa över detta steg.








Pensla en liten mängd lim på tippens kontaktyta. Du behöver inte använda särskilt mycket lim, och hur mycket du behöver är det bara att prova sig fram till.







Håll tippen i en 45º vinkel och tryck sedan ner den på nageln. Pressa fast tippen med ett fast tryck och håll kvar i ca 10 sekunder. Torka bort överflödigt lim med en tops. Klipp av tippen ungefär så lång du vill ha den med hjälp av en Tipcutter

Ser du att det uppstått luftbubblor är det viktigt att du tar bort tippen och börjar om, så att det inte uppstår infektioner.
  

Fila sedan sidorna och den fria kanten av tippen. Buffa sedan försiktigt hela ytan på tippen med en 240 grit nagelfil, så det inte är någon kant mellan tippen och den naturliga nageln. Borsta bort fildammet med en nagelborste. 








Nu är tippen fastsatt och du kan lägga på valfritt material! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/