tisdag 20 september 2011

Hur du använder silkesväv


FairyNails färdigklippta silkesväv är den perfekta produkten för dig som lyckats spara ut långa naglar och vill förstärka dem. Silkesväven passar också bra för att rädda en nagel som kanske har fått en spricka eller är på väg att gå av, och fungerar även utmärkt med tippar.

Vår väv är en blandning av silke och linne som ger en otroligt stark och flexibel nagel.

Väven har 24 färdigklippta självhäftande bitar som sparar tid och gör hela proceduren enklare. Tänk på att hantera väven med en pincett och inte med fingrarna, eftersom hudens naturliga oljor kan göra att väven inte fäster på nageln. Nedan visar vi steg-för-steg hur du använder silkesväven.

Du behöver: Färdigklippt silkesväv, pensellim, pincett, storksax, pusher, nagelfil, polerare, valfritt nagellack



Börja med att rengöra naglarna noga och peta ner nagelbanden med en pusher. Pensla gärna ett lager aceton på naglarna för att tillfälligt torka ut dem och bli av med eventuella oljor eller tvålrester. Dessutom så fäster väven bättre.







Välj ut en bit färdigklippt silkesväv ser ut att passa din nagel. Lägg den försiktigt på nageln med skyddspappret nedåt och klipp sedan till den med en storksax eller nagelsax. Väven ska inte ligga allra längst ner mot nagelbandet, så lämna en marginal på ca 1 mm runt om, förutom längst ut på tippen.






Pensla ett tunt lager med nagellim på en nagel i taget. Ha inte för mycket lim eftersom det då kan rinna ner i nagelbandet och göra det hela enormt kladdigt. Vill du använda tippar, så fäst dem innan detta steg.







Ta försiktigt bort skyddspappret från väven och placera på den limmade nageln. Tryck fast väven med hjälp av pincetten eller en manikyrsticka.








Klipp bort överflödig väv. Detta görs lättast från undersidan av nageln, som bilden visar. Då riskerar du inte att råka klippa i din egen nagel.








Pensla ett lager lim över väven och "stämpla" ner limmet så nageln blir så slät som möjligt. Låt limmet torka ordentligt på alla naglar. Har du en så kallad aktivator kan du spraya ett tunt lager över naglarna så torkar limmet snabbare.







Fila till kanterna på nageln, och polera sedan upp glans med en 4-stegs-buffer.









Måla sedan nageln med valfritt nagellack! Färgen vi har använt här är OPI The Thrill Of Brazil.




2 kommentarer:

  1. Hej! Vilken fin blogg :D Jag undrar om du har något/några tips till en tjej som biter på naglarna och vill sluta, det är som en vana :S
    Och sen när jag slutit bita på naglarna hur kan man spara ut dom snabbt? :D Kan du svara i ett inlägg så skulle du göra mig en JÄTTE tjänst :D:D

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag undrar hur man tar bort silket från nageln?

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/