onsdag 19 oktober 2011

Få rätt konsistens på akrylen


För några dagar sedan visade vi steg för steg hur du gör dina egna akrylnaglar. För många är konsistensen på akrylmassan det svåraste att lära sig. Nedan visar vi tre bilder på akryl som innehåller för mycket eller för lite vätska, samt en som har perfekt konsistens. Det är svårt att uppskatta hur mycket vätska/akrylpulver som krävs för att det ska bli rätt, men här får man helt enkelt prova sig fram!



Här är det för mycket vätska i förhållande till pulver. Massan blir rinnig och svår att manövrera och du riskerar att få akryl ner i nagelbanden. Du vet att du har för mycket vätska när akrylbollen i princip droppar av penseln.




Här är det för lite vätska i förhållande till pulver. Akrylbollen är matt och täckt av pulver. Om du försöker applicera akrylen på nageln kommer du märka att det är svårt att platta ut den. Du vet att du har för lite vätska i penseln när akrylbollen blir helt matt av pulver.




Så här ska den perfekt akrylbollen se ut!  Den är blank och har en yta som liknar apelsinskal. Akrylbollen är mjuk men håller ändå formen. Placera bollen på nageln och låt den "sätta sig" i några sekunder innan du fortsätter med att skulptera. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/