fredag 7 oktober 2011

Hur du gör akrylnaglar med tipp


Fairy Nails färdiga akrylkit (produkten säljs ej längre) är perfekt för nybörjaren som vill prova på att göra egna akrylnaglar. Akryl kan användas antingen över tippar eller med mall för att förlänga dem, eller ett tunt lager över naglarna för att förstärka dem. Idag visar vi hur man gör akrylnaglar med tipp.


Kitet innehåller allt du behöver för att göra akrylnaglar:

- 15 ml akrylvätska
- 7 gram akrylpulver (transparent)
- 1 nagelfil
- 1 pensel
- 1 nagellim
- 20 transparenta tippar
- 20 skulpteringsmallar


Produkterna passar för nybörjaren, men i beskrivningen nedan använder vi Kolinsky Brush no. 8 istället för den medföljande penseln. Vi visar här hur du använder akrylen över en tipp, så du kan använda de medföljande eller några andra ur vårt sortiment.


Börja med att desinficera naglar och händer med en bakteriedödande gel, exempelvis Apotekets. Peta sedan ner och avlägsna nagelband med en pusher. Buffa sedan ytan på din naturliga nagel försiktigt med en 240 grit nagelfil och borsta bort fildamm. Gnugga naglarna med aceton för att tillfälligt avfukta dem. Fäst tippar enligt beskrivningen här.


Häll upp lite vätska i en doppskål, doppa penseln i vätskan och tryck ner den så att alla luftbubblor försvinner.
Drag sedan penseln längs kanten för att bli av med överflödig vätska.







Håll penseln på ytan av akrylpulvret och drag ett "streck" för att plocka upp en liten boll. Bollen ska inte vara matt eller rinnig, då är den för torr eller för blöt. Den ska vara blank, rund och mjuk.

Du får prova dig fram tills att du hittar rätt konsistens!





Placera akrylbollen på nageln och platta ut den med hjälp av penseln. Lägg inte akrylen för nära nagelbandet och sidorna, då är det risk att det kommer in luft och naglarna lossnar. Lämna därför en marginal på ca 1 mm runt om. Plocka upp en till boll om det inte räcker med en för att täcka nageln.





Nu ser nageln ut ungefär som på bilden. Är man ovan vid att akrylen stelnar snabbt så kan det vara en del gropar och ojämnheter, men de filar vi bort!








Fortsätt på samma sätt med resterande naglar. När du är klar med alla tio naglar så kan du börja fila de naglar du började med, eftersom de då hunnit stelna ordentligt.

Använd den medföljande filen för att fila till en jämn yta på nageln, och avsluta med en 7-stegs buffer för att få en jämn och glansig yta!




Avsluta med att massera in nagelolja och du är klar!

Skötselråd:
- Smörj ofta in med nagelolja och använd handcreme
- Använd alltid baslack om du vill måla naglarna
- Använd handskar när du diskar, vid trädgårdsarbete m.m
- Tänk på dina naglar som smycken och inte som verktyg



För att ta bort dina akrylnaglar, läs detta inlägget!

2 kommentarer:

  1. Skulle inte ni kunna visa lite halloween naglar? hade varit superkul!

    SvaraRadera
  2. Detta ser så fint och kul att jag var tvungen att beställa ett set, tihi! La beställningen precis, tack för en bra affär och en bra blogg! Kram

    SvaraRadera

/*PIN IT BUTTON!*/