måndag 31 oktober 2011

Starka naturliga naglar, del 2

Vill du skippa konstnaglarna och få starka naturliga naglar? Fairy Nails ger tips och råd! 
Igår gick vi igenom vilka vitaminer och mineraler som naglarna behöver för att må bra. Idag berättar vi om hur du tar hand om dina naglar på bästa sätt!

Använd endast finkorniga filar när du formar dina naglar (240 grit eller högre). De fläker inte upp nagelns lager. Det allra bästa är om du köper en så kallad glasfil som är väldigt skonsam mot den naturliga nageln. Fairy Nails kommer snart att ha en glasfil i sortimentet! 

Någon gång ibland kan du använda en tre-stegs-buffer för att jämna till och polera dina naglar, men gör det inte för ofta eftersom naglarna kan tunnas ut.

Smörj in naglarna dagligen med en nagelolja som passar dina behov. Smörj även in händerna flera gånger om dagen med en fet handcreme. På vintern kan man smörja in händerna med ett tjockt lager handcreme och sedan sova med bomullshandskar. När du sedan vaknar kommer du ha babylena händer! Fairy Nails tipsar om att köpa ren ricinolja som masseras in i naglar och nagelband dagligen. Ricinoljan är en fet olja som går långsamt in i huden, vilket bidrar till en skyddande hinna. Vill du ha en olja som går snabbt in i huden kan du prova mandelolja. Vill du blanda din egna nagelolja - läs vår serie om eteriska oljor här!


Alla människor har olika kvalitet på sina naglar, och de växer olika fort. Naglarna på fingrarna växer  1-2 mm per vecka. Skydda naglarna med genomskinligt eller färgat nagellack så suger de inte lika lätt upp vatten som kan göra de mjuka och sköra. Använd alltid handskar när du diskar, arbetar i trädgården, skrubbar kakel o s v. Använd inte aceton som nagellacksborttagningmedel, utan använd en acetonfri remover. Aceton torkar ut dina naglar och kan göra dem spröda.

Lycka till med att få starka och friska naglar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/