fredag 28 oktober 2011

Starka naturliga naglar, del 1


Vill du skippa konstnaglarna och få starka naturliga naglar? Fairy Nails ger tips och råd!

Dina naturliga naglar består faktiskt av dött material, och kan därmed inte reparera sig själv på samma sätt som levande vävnad kan. Alla som fått en reva i nageln vet att den inte läker ihop sig själv. Dina naglars kvalitet är ofta genetiskt betingad, men du kan också påverka dina naglars kvalitet till en viss del genom att äta varierat och en kost särskilt rik på kalcium och zink. Just zink är också bra för ökat immunförsvar, för dig med hudproblem såsom eksem eller acne, samt är viktigt för uppbyggnaden av håret. Läs mer om zink här!


Kanske märker du att dina naglar mår bättre på sommaren? Det kan bero på att solens strålar bildar D-vitamin i huden, och D-vitamin hjälper kroppen att ta upp kalcium. Även värmen hjälper naglarna att växa snabbare. Vintertid kan du behöva komplettera din kost med D-vitamintabletter. Svenskar har i huvudsak brist på just D-vitamin, på grund av vårt klimat. Att ta kosttillskott med D-vitamin är ofarligt så länge man håller sig till rekommenderad dos. Läs mer om D-vitamin här!

En Schweizisk studie visar också att ett dagligt intag på 300 mikrogram av vitamin B8 (Biotin) kan ge starkare och hårdare naglar. Läs mer om biotin här!

Om några dagar kommer del 2 om hur du tar hand om dina naturliga naglar på bästa sätt, för att de ska kunna växa sig starka och friska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/